Podie til Bastian Buus i GT World Challenge Asia
Nu starter DTM - med Nicki Thiim
FIA Karting Academy Trophy og European Championship
Åbningsløb på Padborg Park
Skal DU deltage for Danmark i FIA Motorsport Games 2024?

Michael Christensen kører igen podieplacering hjem ved anden afdeling af VM for sportsvogn
(Foto: Porsche)

Siden sidst
Anden afdeling af FIA World Endurance Championship blev i weekenden kørt på Imola-banen – Autodromo Enzo e Dino Ferrari.

Porsche Penske Motorsports hypercar-kører, Michael Christensen, kørte en tredjeplads hjem til det seks timer lange løb. Christensens Porsche 963, som han deler med australske Matt Campbell og franske Frédéric Makowiecki, startede som nr. fem og sluttede på podiet efter et actionfyldt løb, hvor regnen meldte sig i den femte time.
Michael Christensen har nu opnået to podieplaceringer ud af årets to første afdelinger af FIA WEC.

For Nicklas Nielsen resulterede Imola-løbet ikke i et podie, selvom Ferrari AF Corse-køreren startede fra pole position. Med lidt over to timer tilbage af løbet lå Nielsens Ferrari i føring, men måtte nøjes med at køre over målstregen på fjerdepladsen efter et fejlvurderet valg om at fortsætte på slicks i regnvejret.
Læs mere om Michael Christensen & se highlight fra løbet her

(Foto: Phantom Global Racing)

Siden sidst
Bastian Buus debuterede i weekenden i GT World Challenge Asia på Sepang International Circuit i Malaysia.
Buus kører for det kinesiske team, Phantom Global Racing, sammen med Vutthikorn Inthraphuvasak fra Thailand. Teamet kæmpede med farten og startede langt nede i lørdagen og søndagens løb. Med regnvejr i lørdagens løb og en ren strategi, førte det dog til en andenplads i Pro/Am-klassen og en fjerdeplads samlet.
Læs mere her

Det sker
Den kommende weekend er IndyCar-mesterskabet igen aktuelt efter at have kørt Acura Grand Prix of Long Beach forrige weekend. Løbet i Long Beach var ikke med dansk succes, da Christian Lundgaard og Christian Rasmussen begge sluttede længere nede i feltet.
Denne gang køres der i Birmingham, Alabama på Barber Motorsports Park – mesterskabets første løb i år på en permanent bane, i modsætning til de hidtidige bybane-løb. Lundgaard kan tage gode erfaringer med sig fra sidste års løb på Barber Motorsports Park, hvor han kørte et stærkt løb og blev sekser.
Læs mere & find tidsplan her

Det sker
For Nicki Thiim består den kommende weekend af sæsonstarten på DTM, som kører første afdeling på Oschersleben-banen. Thiim kører for teamet, SSR Performance i bil #94 - en Lamborghini Huracan GT3 Evo2.
Race 1 køres lørdag d. 27. kl. 13:30 og Race 2 køres søndag d. 28. også kl. 13:30.
DTM kan ses på Viaplay.

På Oschersleben-banen kører Porsche Carrera Cup Deutschland også, hvor Alexander Hartvig deltager. Det gør han hos Allied-Racing i bil #60.
Race 1 og Race 2 køres lørdag og søndag – begge kl. 11:20.
Porsche Carrera Cup Deutschland kan ses på Viaplay.

Det sker
Det er blevet tid til første afdeling af FIA Karting Academy Trophy. 51 kørere er til start fra 51 forskellige lande, hvor det er 13-årige Casper Nissen, som skal repræsentere Danmark og DASU. Første afdeling køres i Frankrig på Circuit de Karting du Val d'Argenton.
På Val d’Argenton-banen afholdes anden afdeling af FIA Karting European Championship også, i klasserne OK og OK-Junior, med tre danskere til start. David Walther kører for Tony Kart Racing Team i kart #112 i OK, Marco Garst i kart #245 og Oliver Rasmussen i kart #253 – begge hos CRG i OK-Junior.
Finalerne køres søndag d. 28. fra kl. 13:30.
Se de to løbsserier live på YouTube her

Det sker
Nu starter sæsonen for dansk banesport med Åbningsløbet på Padborg Park, hvor der er flere unge talenter i Nordic 4 (Formel 4), TCR, Super GT og DS3 Cup at holde øje med.
Weekendens løb kan streames live på YouTube.
Læs mere om Nordic 4 her

Det sker
Motorsportens svar på de olympiske lege vender tilbage til oktober. I dagene fra den 23. til den 27. oktober dyster racerkørere fra hele verden i og omkring Valencia i Spanien. På højkant er medaljer og æren – og titlen som bedste nation!
Senest FIA Motorsport Games blev afholdt var i 2022 i Frankrig. Nu vender DASU og Danmark tilbage til motorsportslegene for at gøre det endnu bedre i dette års udgave.
DASU åbner nu op for, at interesserede kørere kan blive del af delegationen og forsvare de rød/hvide farver. Ønsker du at deltage, skal du hurtigst muligt – og inden fredag den 28. juni – sende en motiveret ansøgning til DASU.