Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse
26/09/23

ELMS sejr til Malthe Jakobsen, Eurocup-3 sejr til Øgaard, finaleweekend i GT World Challenge Europe, Formel 4 DK og TCR Denmark

(Foto: Jakobsen Motorsport)

Siden sidst

Malthe Jakobsen vinder 4 Hours of Spa-Francorchamps

I European Le Mans Series kunne Peugeot Junior-køreren, Malthe Jakobsen, fejre en sejr med teamet, COOL Racing. Det var seriens fjerde afdeling (ud af seks), som blev kørt på legendariske, Spa-Francorchamps - 4 Hours of Spa-Francorchamps.

I første halvdel af løbet var teamet udfordret af safetycars, hvilket gjorde, at bilen røg langt ned i feltet. Dette fik Jakobsen dog ændret på, da han kom i bilen og hurtigt fik kørt sig op gennem feltet og slutter løbet som. nr. 1 i LMP2 Pro/Am-klassen og nr. 2 i den samlede stilling.

Se highlights og læs mere i pressemeddelelsen fra Malthe Jakobsen

(Foto: Formula Racing)

Siden sidst

Andenplads til Formula Racing på Spa

En ren danskerbil tog en andenplads med hjem til European Le Mans Series - 4 Hours of Spa i LMGTE-klassen. Dette blev præsteret af teamet, Formula Racing, med kørerne, Nicklas Nielsen og far-søn-duoen, Johnny Laursen og Conrad Laursen.

Formula Racing startede løbet fra en syvendeplads og kørte over målstregen som nr. 3. Efterfølgende er de tre danskere rykket endnu en plads op grundet en 10-sekunders straf til vinderbilen.

I samme løb deltog også Nicki Thiim, Gustav Birch og Jens Reno Møller for GMB Motorsport i LMGTE-klassen og Valdemar Eriksen for teamet, RLR M Sport, i LMP3. Eriksen var tæt på en podieplacering, hvor det blev til en fjerdeplads i løbet.

Læs mere i pressemeddelelsen fra Formula Racing

(Foto: Dutch Photo Agency)

Siden sidst

Sebastian Øgaard sejrer i Eurocup-3

I formelserien, Eurocup-3, blev der i weekenden kørt femte runde af mesterskabet. Dette foregik i Spanien på Circuito Jerez, hvor Sebastian Øgaard, som kører for teamet, MP Motorsport, fik kørt en sejr hjem i søndagens Race 2. Derudover sluttede Øgaard som 4’er i lørdagens Race 1. Med weekends resultater er danskeren nu rykket op til at ligge 2’er i mesterskabet med kun 7 point op til franske Esteban Masson.

Sebastian Gravlund, som ligeledes kører for MP Motorsport, fik også hentet en pokal med hjem, da han i Race 1 kørte en andenplads hjem i seriens Rookie-klassificering.

På samme bane blev fjerde runde af det spanske Formel 4-mesterskab afholdt, hvor Noah Strømsted (Campos Racing) og Theodor Jensen (Saintéloc Racing) kørte med.

Læs mere i pressemeddelelsen fra Sebastian Øgaard

(Foto: Porsche AG)

Siden sidst

Bastian Buus tager sejr på Red Bull Ring

I weekenden kørte Bastian Buus 7. runde af mesterskabet, Porsche Carrera Cup Deutschland, som blev afholdt på Red Bull Ring.

Som man efterhånden kender Porsche Junior-køreren bedst, blev det til et dobbeltpodie med en tredjeplads i lørdagens løb og en sejr om søndagen.

Læs mere i pressemeddelelsen fra Bastian Buus

Læs mere og se highlights her

Siden sidst

GMB Motorsport nær podiet i Le Mans Cup

I Le Mans Cup, som i weekenden kørte på Spa-Francorchamps, var det umiddelbart de to danskere, Simon Birch og Thomas Andersen (GMB Motorsport), som skulle være løbets vindere i GT3-klassen. Bilen blev dog, efter løbet, tildelt en straf på 10 sekunder, hvilket sendte dem helt ned på en 8. plads.

Med denne tidsstraf betød det derimod, at to andre danskere kunne rykke fra en femteplads op til en fjerdeplads - nemlig Jan Magnussen og Lars Engelbreckt Pedersen, som også kører for GMB Motorsport.

Læs mere i pressemeddelelsen fra Jan Magnussen

Siden sidst

Hurtige Oliver Fodor Rasmussen på Franciacorta

CRG-køreren, Oliver Fodor Rasmussen, var i weekenden forbi den italienske kartingbane, Franciacorta, for at køre med i det italienske kartingmesterskab, Italian ACI Karting Championship.

Her viste den unge gokartkører, at han var blandt de hurtigste ved at køre fjerde hurtigste tid af alle i qualifying i OKJ-klassen. I finalen startede Rasmussen nr. 12 og endte løbet en plads længere oppe som 11’er.

(Foto: Ferrari Media)

Det sker

Danskere til finaleløb i GT World Challenge Europe

Finalen i Fanatec GT World Challenge Europe bliver den kommende weekend kørt på Circuit de Barcelona-Catalunya, hvor fire danskere skal køre.

I PRO-klassen kører Nicklas Nielsen med for teamet, AF Corse - Francorchamps Motors, og Nicolai Kjærgaard for teamet, Garage 59. I PRO-AM-klassen kører Dennis Lind med for teamet, Barwell Motorsport - Lind ligger 2’er i PRO-AM-mesterskabsstillingen. Iron Dames-køreren, Michelle Gatting, kører med i Bronze-klassen.

Løbet afvikles d. 30. sep. - d. 1. okt. og kan livestreames på GT World Challenge Europes hjemmeside.

Det sker

Eurocup-3 og Spanish F4 Championship i Portugal

I de to formelserier, Eurocup-3 og F4 Spanish Championship, køres der den kommende weekend i Portugal på Estoril-banen.

Her er det de to MP Motorsport-kørere, Sebastian Øgaard og Sebastian Gravlund, som skal i aktion i Eurocup-3-serien.

I den spanske Formel 4-serie er det Theodor Jensen, som kører for Saintéloc Racing, og Noah Strømsted, som kører for Campos Racing, der skal i aktion.

De fire unge talenters løbsweekend kan følges live på YouTube, hvor der køres løb lørdag og søndag - d. 30. sep. - d. 1. okt.

Eurocup-3 YouTube-kanal.

F4 Spanish Championship YouTube-kanal.

Det sker

Sæsonfinale for Oskar Kristensen og Alexander Hartvig

Oskar Kristensen og Alexander Hartvig kører den kommende weekend sæsonfinalen i GT4 European Series på Circuit de Barcelona-Catalunya.

Oskar Kristensen kører med i PRO-AM-klassen for teamet, Allied Racing, og deler bil med amerikanske Jordan Wallace.

Alexander Hartvig kører med i SILVER-klassen, også for Allied Racing, sammen med hollandske Nathan Schaap.

Løbet køres d. 30. sep. - d. 1. okt. kan livestreames via GT4 European Series’ hjemmeside.

Det sker

Finaleweekend på Jyllandsringen i F4 og TCR

På FDM Jyllandsringen køres sæsonfinalerne i den danske Formel 4-serie og TCR, den kommende weekend.

I Formel 4 går Mikkel Gaarde Pedersen ind til løbsweekenden med en pæn føring i mesterskabet med 42 point ned til 2’eren, Magnus Falk Pedersen. På tredjepladsen ligger Mathias Bjerre Jakobsen, som har 40 point op til Magnus Falk Pedersen.

Formel 4 kan følges via livetiming på Speedhive-appen eller på beta.speedhive.com.

I TCR-mesterskabet ligger Kasper H. Jensen i front med 39 point ned til Mike Halder. Tæt efterfulgt kommer Nicolai Sylvest på tredjepladsen med 9 point op til Mike Halder.

Finaleløbet i TCR sendes live på DR1 og på DRTV på søndag d. 1. kl. 14:20.