Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

MotoCross

Thomas Kjer Olsen tilbage på podiet ved VM Motocross i Imola

MotoCross
21/08/19

I denne weekend var italienske Imola vært for 15. afdeling af VM Motocross, og det blev en rigtig god weekend set med danske øjne, idet Thomas Kjer Olsen kørte sig tilbage på podiet med en samlet 2. plads.

Det har ikke skortet på podieplaceringer til Thomas Kjer Olsen fra Sønderborg Motor Club i denne VM-sæson, og ingen kan være i tvivl om, at danskeren er blandt den absolutte top inden for motocross. Sidste VM-afdeling for 14 dage siden blev dog en hård omgang for Thomas Kjer Olsen, der styrtede og måtte udgå af afdelingens andet heat - men så meget desto bedre var det at se ham tilbage i absolut topform i Imola i Italien denne weekend, hvor han viste, at han hører hjemme på podiet.

(Foto: MXGP)

Thomas Kjer Olsen fik en god start i første heat og kom afsted som nr. 4, hvorefter han satte jagten ind på top 3. Efter 4. omgang havde Thomas fået placeret sig som nr. 2. Han kørte sikkert resten af heatet og øgede afstanden ned til forfølgerne, inden han kørte over målstregen som nr. 2 efter spanske Jorge Prado og med franske Maxime Renaux efter sig på 3. pladsen.

Thomas Kjer Olsen gentog succesen i andet heat, hvor han igen kom godt fra start, denne gang som nr. 3. Den danske stjerne pressede konkurrenterne hårdt og kørte sig op på 2. pladsen, hvor han forblev resten af heatet uden at blive udfordret på sin placering. Igen kørte Thomas Kjer Olsen i mål som nr. 2 efter Prado, denne gang med hollandske Calvin Vlaanderen efter sig.

Med de flotte resultater kunne Thomas Kjer Olsen indtage podiets 2. plads på dagen, og samtidig konsoliderede han også sin 2. plads i den samlede VM-stilling i MX2-klassen ved at øge pointafstanden ned til nærmeste forfølger. Dagens nr. 1 i Imola blev selvfølgelig Prado med sine to heatsejre, og Renaux tog sig af den samlede 3. plads.

Thomas Kjer Olsen var godt tilfreds med dagens præstation:
"Det føles fantastisk at være tilbage på podiet. Afdelingen i Lommel var hård for mig, så at kunne tage 2. pladsen her er rigtig dejligt. Vi lavede nogle ændringer på motorcyklen op til denne afdeling, og de ser ud til at have virket rigtig godt. Mit team har gjort et godt stykke arbejde for at jeg kunne føle mig tilpas på motorcyklen, og det mener jeg, at man kunne se i dag, endda på en så krævende bane som denne her. Jeg gav alt, hvad jeg havde i mig, jeg havde nogle gode dueller, og jeg er glad for at slutte på podiet."

Næste afdeling af VM Motocross køres i Uddevalla i Sverige d. 25. august.

Imola lagde i weekenden også bane til kvindernes VM, hvor en flot kørende Sara Andersen desværre styrtede, men alligevel formåede at hente en samlet 5. plads hjem på dagen. Line Dam tog en 9. plads i andet heat som bedste placering. Der var også løb i EMX 2T-klassen, hvor Nikolaj Skovgaard Christensen sluttede på en samlet 21. plads.