Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Blancpain GT
Endurance Series

28/07/19

- vinder vanvittigt 24 timers løb
Verdensmester i sportsvognsracing Michael Christensen vandt sent søndag eftermiddag 24 timers løbet på grand prix banen Spa i Belgien. Efter et vanvittigt løb, der undervejs blandt andet var afbrudt i over 5 timer grundet voldsom regn, kunne Michael Christensen sammen med holdkammeraterne Kevin Estre og Richard Lietz fejre den flotte sejre med det nye Porsche kundeteam GPX Racing.

Med sejren på Spa føjer Michael Christensen endnu en triumf til sit imponerende CV. Udover VM titlen i GT racing som han vandt på Le Mans i år, har han nu vundet 24 timers løbet på Le Mans, 24 timers løbet på Daytona, 12 timers løbet på Sebring og nu også 24 timers løbet på Spa.

(Foto: Blancpain GT Endurance Screenshot)

24 timers løbet på Spa udviklede sig til et vanvittigt racerløb. Løbet blev startet i regnvejr og undervejs skiftede vejret flere gange fra tørt til kraftig regn. Det gav vanskelige betingelser for kørerne og flere af de 72 GT biler, der var til start blev ødelagt i voldsomme afkørsler. Men Michael Christensen og holdkammeraterne Kevin Estre og Richard Lietz holdt sig i deres Gulf bemalede Porsche 911 GT3 R udenfor problemer, men var samtidig aggressive, når det var nødvendigt. Både Michael og holdkammeraterne leverede flere hårrejsende overhalinger i det lange løb, der omkring kl. 5 søndag morgen måtte afbrydes da et voldsomt regnvejr passerede banen. Det stod på i over 5 timer inden løbet blev genoptaget og de sidste timer bød på GT racing når det er bedst. Og efter flere tætte dueller blev det Michael Christensens Porsche 911 GT3 R, der passerede målstregen først med kun 3,3 sekunder ned til nummer to.

"Det er for vildt" fortæller en glad Michael Christensen efter sejren. "Det var et fuldstændig vanvittigt løb. Betingelserne var virkelig svære og strategierne var meget forskellige. Nogle gange var vi uden for top ti, men vi følte altid, at vi var godt med og gjorde det rigtige. Ofte var vi på tørvejrsdæk i regnvejr og der var masser af perioder med safetycar og tætte dueller. Det var en svær balance, at forsøge at holde sig udenfor uheld og samtidig være aggressiv og skulle satse for at komme frem. Der var da også masser af kontakt med konkurrenterne undervejs, men det lykkedes og lige nu er jeg bare vildt glad. Det er så stort at kunne fejre endnu en vigtig sejr med Porsche."