Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

11/06/19

Læs i DASUs elitenyhedsbrev: Gennembrud for Sylvest, danskerpodier på Silverstone, drama i Canada - og meget, meget mere!

Det sker

Nedtælling til Le Mans 2019
Så er det tid for et af årets absolutte højdepunkter i international bilsport, nemlig 24-timers løbet på Le Mans. Årets udgave er nr. 87 i rækken, efter det første løb blev afviklet allerede i 1923.
Le Mans regnes normalt som en del af ”The Triple Crown”, hvor de to andre er Indy 500 og Monacos Grand Prix.
Myter og legender er tæt knyttet til det navnkundige løb, og en af de største er vores egen Tom Kristensen, der er indehaver af en rekord der måske aldrig bliver slået, nemlig rekorden for flest sejre. Ni stykker blev det til, og den sidste i 2013 blev tilmed krydret af det hidtil eneste officielle FIA-verdensmesterskab for kørere vundet af en dansker.
Men måske er Tom K snart ikke den eneste dansker der kan smykke sig med en VM-titel. Sidste års sejrherre i GTE Pro-klassen, Porsche fabrikskører Michael Christensen, er sammen med sin franske holdkammerat Kévin Estre blot to points fra også at kunne kalde sig officiel FIA-verdensmester i klassen. Michael er én af hele otte danskere, der er til start i klassikeren. Ganske bemærkelsesværdigt har fem af disse allerede prøvet at stå øverst på sejrskamlen på Le Mans efter klassesejre, mens de tre sidste er debutanter.
Læs mere på dasu.dk

(Foto: Alexis Goure (ACO))

Siden sidst

Gennembrud for Sylvest
Tredje afdeling af det prestigefyldte tyske GT 3-mesterskab, ADAC GT Master, blev en triumf for Nicolai Sylvest. I sit kun tredje løb for sit nye BMW-team MRS GT-Racing sikrede Nordsjælland sig først pole i lørdagens løb, tog starten og afleverede bilen på P1 til holdkammerat Jens Klingmann (der er BMW fabrikskører), der holdt føringen til mål. Dermed var karrierens første sejr i GT Master en kendsgerning for Nicolai.
I søndagens løb kørte Klingmann kvalifikationen. Det blev en startplads som P5 og i mål kunne holdet notere en fjerdeplads efter en fremragende weekend.
Resultaterne betød samtidig at Sylvest vandt begge afdelinger i junior-mesterskaber (kørere under 25). Nicolai er indplaceret som Team Danmark Eliteatlet.

Dramatik i Canada
Sæsonens syvende Grand Prix blev særdeles dramatisk, både for danske Kevin Magnussen og løbet generelt. Under lørdagens kvalifikation havde Kevin et stort uheld, der betød han måtte starte fra pitlane i en hastigt opbygget reservevogn, der desværre ikke fungerede efter hensigten i løbet. Danskeren sluttede dermed uden for points som P17. Sejren gik atter til Lewis Hamilton, men først efter Ferraris Sebastian Vettel under løbet fik en omdiskuteret tidsstraf.
Formel 1 vender nu atter tilbage til sommersæsonen i Europa, hvor næste løb er Frankrigs GP om små to uger.

Kjærgaard og Schandorff på Spa
Fjerde afdeling af Euroformula Open F3 blev kørt på Spa-Francorchamps i Belgien. Team Danmark Eliteatlet Nicolai Kjærgaard kunne sætte points på kontoen for en sjetteplads i lørdagens løb.
I tredje afdeling af GT Open kunne ligeledes Team Danmark-indplacerede Frederik Schandorff notere en tredje- og en fjerdeplads i weekendens to løb i klassen Pro/Am. Samet er Frederik og hans kinesiske makker nu på andenpladsen i klassen.

Formel 4 på FDM Jyllandsringen
Anden afdeling af DIF-DM i Formel 4 leverede tre forskellige vindere. Valdemar Eriksen, Jonas Lindhard Nielsen og Malthe Jakobsen vandt hvert sit heat. Ved Juniløbet deltog også Super GT, hvor indplacerede Mikkel Mac i den grad havde fundet farten og tog hattrick.
I DTC sikrede den regerende mester Kasper H. Jensen sig finalesejren. Runden blev kørt på FDM Jyllandsringen.

Danskere på Silverstone
Nicki Thiim sluttede sammen med Mark Farmer på andenpladsen i British GT Championship på Silverstone. Med sig på podiet havde han WPI Motorsports Michael Igoe, der til lejligheden havde fået Dennis Lind med sig i Lamborghinien. Marco Sørensen endte som femmer.
Patrik Matthisen og Jacob Mathiassen deltog begge i GT4-klassen.