Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Kampen fortsatte i Seven DM Motocross i Holstebro

MotoCross
22/05/19

Holstebro Moto Cross Clubs bane Troldkjærbanen udgjorde søndag d. 19. maj arenaen for 3. afdeling af Seven DM Motocross, Danmarksmesterskabet for de bedste motocrosskørere i landet.

Der var på forhånd lagt op til en krævende dag for kørerne i Holstebro, hvor den tunge, sandede bane er kendt for at vride alle kræfterne ud af selv de stærkeste kørere.

I MX1-klassen kom Jakob Kjær Nielsen til Holstebro som indehaver af den røde nummerplade, som symboliserer føringen i den samlede stilling. Jakob var også hurtigste mand i tidskvalifikationen, men i heatene var ingen hurtigere end Stefan Kjer Olsen. Stefan vandt begge heat, og kunne dermed også kalde sig samlet vinder på dagen. Særligt Nichlas Bjerregaard udfordrede Stefan Kjer Olsen, men efter at have taget 2. pladsen i første heat måtte Bjerregaard udgå af andet heat. Det betød, at manden på 2. pladsen i andet heat, Mathias Gryning, blev samlet 2'er på dagen, mens Jakob Kjær Nielsen tog den samlede 3. plads efter at være blevet henholdsvis nr. 3 og nr. 2. Den røde nummerplade sidder stadig på Jakob Kjær Nielsens maskine.

(Foto: Andreas Ebbesen)

I MX2-klassen viste Glen Meier for 14 dage siden på hjemmebanen i Randers, hvor skabet skulle stå, og det var han ikke færdig med, selvom rammerne nu hed Troldkjærbanen i Holstebro. Meier var i topform og tog sejren i begge heat, og med den samlede sejr på dagen beholder han ligeledes den røde nummerplade i MX2-klassen. 2. pladsen på dagen tog Mike Underbjerg Lauritsen efter en tredjeplads i første heat og en andenplads i andet heat. Den sidste podieplacering som nr. 3 på dagen gik til Mads Sjøholm, som kørte i mål som nr. 2 i første heat, men hvor sygdom holdt ham nede på en 8. plads i andet heat.

I Junior 125cc-klassen viste Tobias Caprani, at han føler sig godt hjemme på sin 125'er. Caprani tog 1. pladsen i første heat foran Mads Vestergaard og William Kleemann. I andet heat var Kleeman hurtigst foran Caprani, med Zander Hering Albertsen på en 3. plads. Det samlede podie på dagen udgjordes af Tobias Caprani på 1. pladsen, William Kleeman på 2. pladsen og Mads Vestergaard på 3. pladsen.

Dagens fighterpris fra Black Sheep MX Soap gik til Thomas Rasmussen i MX2-klassen.

Sæsonens første 3 afdelinger af Seven DM Motocross har ligget tæt med kun 14 dages mellemrum, men nu får kørerne lov at samle kræfter i en lille måneds tid, inden 4. afdeling køres på Dallbanen hos Aalborg Motor Klub d. 16. juni.

Dagens resultater fra Holstebro finder du hos MyLaps Speedhive.

De samlede stillinger finder du hos DMU.