Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Go Kart

Tre sejre og flere podieplaceringer til RS Competition i Korsør

Go Kart
31/08/15

Lidt over halvdelen af sæsonen er gået og for det danske kartingteam, RS Competition, har første del af det danske Rotax Max Challenge mesterskab været fyldt med podieplaceringer og flotte resultater. Det betyder, at der nu i anden halvleg er mesterskabsføringer at forsvare og flere point at jagte. Rotax Max Challenge fortsatte i weekenden den 22. og 23. august på den anden side af bæltet på den lille og teknisk svære gokartbane i Korsør. En sejr i Rotax Mini, Super Senior og DD2 XL samt flere podiepladser blev facit for RS Competition, der altså endnu engang formåede at sætte sit aftryk på den danske Rotax arena.

Gianni Andrisani i Rotax Micro, det første trin på Rotax stigen, var tæt på at indtage tredjepladsen. Men i en finale er der ikke plads til fejl, og en fejl på sidste omgang kostede dyrt og henviste ham til fjerdepladsen. Et ellers flot løb af unge Gianni, der efter en ikke så god tidtagning arbejdede sig stille og roligt tilbage i heatene. Frederik Jakobsen placerede sig midt i feltet og endte på 8. pladsen ud af de i alt 16 Rotax Micro kørere.

I Rotax Mini klassen blev det en stort set perfekt weekend, og RS Competition besatte både 1. og 2. pladsen. Christoffer Christensen vandt prefinalen foran Victor Bay Frost, og i finalen havde de to teamkollegaer flere gode dyster og havde hver sine styrker og svagheder på banen. Her blev det Bay, der trak det længste strå og snuppede sejren foran Christoffer. Valdemar Eriksen blander sig allerede nu i toppen og endte nummer 6. Valdemar lå længe på fjerdepladsen, og kun en påkørsel sendte ham ud af pokalrækkerne.

(Foto: RS Competition)

Hos Juniorerne var Mathias H. Jensen nærmest urørlig og kørte et flot og stabilt løb. Kandidaterne til de næste placeringer var Malthe Jakobsen og Mathias Lund fra RS Competition samt hurtige Emma Weinreich, der for nylig prøvede kræfter med Rotax Euro Challenge hos teamet. Malthe og Mathias sluttede som nummer 2. og 3, hvilket også var det maksimal mulige efter Mathias H. Jensen. Et flot resultat af de unge RS chauffører. Benjamin Refshøj var lidt rusten efter en lang sommerpause fra gokart, men arbejdet mod mere fart viste sig nyttigt, da han i prefinalen satte sin personlige bedste tid i weekenden. Han sluttede finalen som nummer 14.

I Super Senior var dansk-tyske Bennet Ahrens igen i sit rette element og startede løbet godt med Pole Position i tidtagningen. Derefter vandt han alle sine heats med et stort forspring. Kun i finalen var sejren truet efter en uheldig start, hvor han faldt tilbage til en 5. plads. Alligevel formåede han at køre sig tilbage til front og vinde med 3,5 sekunder. En præstation der minder meget om sidste års Super Senior løb i Korsør, hvor Martin Henckel Mortensen også kvitterede med en sejr og tilsvarende afstand til nummer to. Nicolaj Lindberg kæmper med sin korte gokartkarriere en hård kamp i Super Senior klassen og fik sig en kort finale, der sluttede efter kun 6 af de 20 omgange.

For André Eriksen i DD2 XL blev det en rigtig god weekend, der startede med en 3. plads i tidtagningen. I heatene arbejdede André sig tættere og tættere på toppen og sørgede for en startplacering som nummer to til finalen. Indtil da havde en lokal hjemmebanekører været svær at fange, men to omgange før det ternede flag i finalen slog André til og vandt med en super overhaling RMC finalen. Et resultat der udelukkende var Andrés egen fortjeneste efter hårdt og målrettet arbejde.

Alt i alt en super løbsweekend med god stemning og resultater hos RS Competition. Næste RMC afdeling afvikles om to uger på teamets hjemmebane i Vojens.