Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

En sejr og en 11. plads til Nick Thiim ved sæsonfinale

Porsche
Super
Cup

04/11/14

Med de to sidste runder af 2014 sæsonen i Porsche Mobil 1 Supercup, afsluttes en æra for danskerne Nicki Thiim. Med en sejr og en 11. plads i sæsonens to sidste løb, på Circuit of America, tager Nicki Thiim afsked med Porsche familien.

Som så mange gange tidligere i sæsonen, var kvalifikationen grundlaget for Nicki Thiims mulige success denne weekend. I en 45-minutters kvalifikation, satte han den hurtigste tid på 2:08,305 og sikrede sig dermed pole position til det lørdagens løb - det niende løb i sæsonen for Porsche Mobil 1 Supercup. Den anden bedste tid fra kvalifikationen blev benyttet til at afgøre startrækkefølgen til søndagens løb, hvor det rakte til en tredje startposition på grid.

Nicki Thiim
(Foto: Porsche Media)

I modsætning til mange af sine konkurrenter, nød Nicki Thiim godt af sin viden om banen, som han havde erhvervet under et WEC løb sidste år, i en Aston Martin:
"Banen her i Austin er meget krævende, men den har også en atmosfære, der simpelthen er enestående. Man bør holde sig langt fra banens curbs, som er meget høje. Du ødelægger meget hurtigt sin bil, hvis man kører over dem", fortæller Nicki Thiim om Circuit of America, og tilføjer om sin kvalifikation:
"Det er ikke så dårlig at holde helt oppe foran, her i Amerika... De første 15 minutter holdt jeg mig lidt tilbage. Da vi fik sat det andet sæt dæk på, faldt det hele på plads, og alt var perfekt!"

Ved lørdagens løb, fangede Nicki Thiim ikke en perfekt start, og måtte se sig slået i det første sving af titeludfordreren Cuba Giermaziak. Men kun en halv omgang senere, overtog Nicki Thiim tøjlerne igen. Omgang for omgang formåede Thiim at trække væk fra Giermaziak, indtil denne blev overhalet af Nicki Thiims holdkammerat Michael Ammermüller. Efter halvdelen af løbet lykkedes det Ammermüller at kom indenfor 0,8 sekunder fra den førende Thiim, der nu måtte afværge en række barske angreb fra sin holdkammerat, hvilket lykkedes mesterligt. Efter 14 omgange på den 5,5 km lange bane i Texas ørken, kunne Nicki Thiim se sig som vinderen af ​​det næstsidste løb i sæsonen af Porsche Mobil 1 Supercup.
"Jeg er begejstret at slutte helt i toppen, her ved premiereløbet for Cup'en i Austin. Det var et fantastisk løb. Selvom jeg gik ind til løbet med et nyt sæt dæk, har jeg trods alt også skånet dem lidt hen mod afslutningen. Det er et flot resultat, med position 1 og 2 til teamet!", sagde en tydeligvis gladere Nicki Thiim efter løbet.

Nicki Thiim

Ved søndagens løb, startede Nicki Thiim angrebet fra tredje startposition. Mens manden på pole, Earl Bamber, sandsynligvis sov lidt under starten, lykkedes det med det samme for Nicki Thiim og holdkammerat Michael Ammermüller at passere, og Thiim erobrede dermed andenpladsen. Men glæden varede ikke længe, da en anden af hans kolleger et par meter senere gik til angreb og fik slået Nicki Thiim ud af kurs. Nicki Thiim blev drejet 180 grader, og befandt sig pludselig på 20. pladsen.

Men dem der kender Nicki ved, at han er en rigtig fighter. Og derfor holdt Nicki ud, og kæmpede omgang for omgang. Ved midten af ​​løbet, havde han allerede arbejdet sig op på 14. pladsen, og selv om hans fremdrift blev bremset undervejs, af den ene eller den anden modpart, lykkedes det trods alt Nicki Thiim efter de 14 løbsomgange af komme op på en 11. plads i den samlede stilling, ved sæsonens sidste løb i Porsche Mobil 1 Supercup.
"Min sidste løb gik ikke så godt. En af ​​mine kolleger ramte mig, og jeg spandt. Dermed røg alle mine chancer for at at slutte løbet på podiet, "sagde en lidt skuffet Nicki Thiim efter søndagens løb.

Nicki Thiim

For Nicki Thiim var det sidste løb i Porsche Cup familien. Han fokuserer nu på nye opgaver i næste fase af en forhåbentlig lang karriere.
"Jeg takker alle i Porsche familien, som har støttet mig så længe. Uden disse mennesker, ville jeg ikke være den racerkører som jeg er i dag. Tak for alt!" sagde Nicki Thiim som farvel til Porsche Cup.

Hvilken serie Nicki Thiim starter i, i det kommende år, vil blive offentliggjort før starten af 2015 sæsonen.