Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Danish
Supertourisme
Turbo

15/10/14

Den sydsjællandske WTCC-vinder vender tilbage til dansk motorsport, med sin deltagelse i Danish Supertourisme Turbo-klassen, efter et års pause fra motorsport.

Siden starten i Gruppe N-klassen i 1998 er der sket mange ting for Michel Nykjær. To danske mesterskaber i de bedste klasser blev vundet før turen gik ud i den store verden.

Europamesterskabet for standardvogne (ETCC) blev vundet to gange, og siden 2010 har Michel været på deltagerlisten til VM for standardvogne, WTCC. I 2013 vandt han tre løb i den samlede stilling selvom han 'kun' kørte for et privatejet team.

(Foto: FIA WTCC)

I denne sæson har Michel Nykjær ikke været at finde på den internationale scene. I stedet er tiden brugt til at etablere sin egen forretning, og hverdagene bliver nu brugt på at drive virksomheden Bilsyn Nu i Næstved.

Til foråret vender Michel tilbage til de danske racerbaner. En fuld sæson i Supertourisme-klassen danner rammerne om mesterens comeback. Den ene af klassens to initiativtagere, Tom Pedersen, glæder sig over at få sin tidligere konkurrent som kører:

»Det er lidt af et scoop at få Michel som deltager i klassen. Jeg har selv kørt mod ham da jeg var aktiv, og han er en dygtig og fair kører, der samtidig er behagelig at omgås udenfor banen. Jeg håber at han kan fungere som rollemodel og inspiration for de unge kørere.«

Det er ikke fordi sydsjællænderen får meget fritid i det kommende år - når forårssæsonen er slut, hopper han på cyklen mod Paris sammen med Team Rynkeby for at samle penge ind til Børnecancerfonden.

Flere kørere er klar
Kurt Thiim og Michel Nykjær er blandt de erfarne kørere, som i 2015 bliver at finde på deltagerlisten i Supertourisme-feltet.

I løbet af ugen offentliggøres de første unge talenter, der har tilmeldt sig klassens debutsæson.