Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

World Endurance Championship

Young Driver AMR kom på podiet igen

FIA WEC
24/09/13

World Endurance ChampionshipYoung Driver AMR var tilbage på podiet efter 6-timers FIA World Endurance Championship løbet på Circuit of the Americas .

Det er 4 månder siden Young Driver AMR sidst var på podiet, og glæden hos Christoffer Nygaard, Kristian Poulsen og Nicki Thiim var selvfølgeligt stor. Teamet kørte deres-Aston Martin Vantage GTE ind på andenpladsen i GTE am klassen, kun 1,7 sekunder efter deres holdkammerater hos Aston Martin.

Der er ikke nogen tvivl om at Young Driver AMR havde en tro på at de kunne vinde dette løb, men det var et hårdt løb hele vejen.

På vej imod andenpladsen
(Foto: Young Driver AMR)

Nicki Thiim startede i bilen fra den andenplads som teamet havde kvalificeret bilen ind på. Han kom op på GTE am førstepladsen allerede på den første omgang, og denne førsteplads tabte de kun under pitstop, hvor Christoofer Nygaard kom i bilen. Han vandt dog hurtig førstepladsen igen.

Hen i mod slutningen af løbet kom Young Driver AMR under voldsomt pres fra søsterbilen, og på vej ind i den sidste time var det Kristian Poulsen der førte løbet, men han var under konstant pres fra søster Aston Martin’en, og med kun 12 minutter tilbage af løbet kom den anden Aston Martin forbi.

Krstian Poulsen gav dog aldrig op, men alligevel kom han i mål på andenpladsen, 1,7 sekund efter rivalerne i den anden Aston Martin, efter 6 timers hårdt racerløb.

Efter løbet sagde Christoffer Nygaard at bilen kørte rigtig godt, men at han under sit ene stint havde en duel med en Ferrari som opførte sig underligt på banen, og blokerede meget. Dette betød at Young Driver AMR tabte meget tid, og dermed var tvunget til at skifte strategi under løbet. Den strategi virkede desværre ikke helt så godt som den oprindelige, men Christoffer er stadig glad for teamets podieplads.

Efter dette løb er Kristian Poulsen og Christoffer Nygaard på en samlet 6. plads i GTE am mesterskabet. De har begge 64 point, og det førende hold er søster Aston Martin teamet med Stuart Hall og Jamie Campbell-Walter.

Næste gange vi skal se Young Driver AMR er ved 6-timers løbet på Fuji den 20. oktober