Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

World Endurance Championship

Young Driver AMR går efter en gentagelse på Spa

FIA WEC
03/05/13

World Endurance ChampionshipDet blev en fantastisk start på sæsonen, med en sejr til den rent danske AMR / Aston Martin Racing trio, med Christoffer Nygaard, Kristian Poulsen og Allan Simonsen, ved åbningsløbet på Silverstone for tre uger siden. Men for Aston Martin teamet, var det kun et trin på vejen for Young Driver AMR's endelige mål: 24 timers Le Mans løbet i Frankrig om seks uger.

Andet kapitel af årets World Endurance Championship (FIA WEC), vil finde sted på den berygtede Spa-Francorchamps-bane i de belgiske Ardenner, en af de smukkeste og mest udfordrende baner i verden. Den belgiske runde i årets verdensmesterskab, er det sidste løb for Young Driver AMR / Aston Martin Racing's Aston Martin Vantage GTE, før 24 timers løbet i Le Mans, der køres i slutningen af juni, og kan dermed betragtes som en generalprøve for det legendariske udholdenheds-løb.

(Foto: Alexander Trienitz)

Tidsplanen for anden runde af World Endurance Championship på Spa-Francorchamps, er meget stram: I modsætning til de sædvanlige tre-dages-events, er det kun et to-dags-arrangement, med to træningssessioner og kvalifikation fredag, og løb om lørdagen. Men i modsætning til det første løb på Silverstone, hvor på tre kørere debuterede i den nye V8-drevne Aston Martin Vantage GTE, har det rent danske team, nu et løb og en klasse sejr med i baggagen, og de tre kørere er heller ikke uvante med den belgiske bane. Nygaard, Poulsen og Simonsen har allerede deltaget i flere løb på Spa, herunder det berømte 6-timers løb. Kristian Poulsen tog endda en klasse sejr i 2009, da han vandt LMP2-klassen i hans allerførste løb i en prototype racerbil.

Efter sejren ved første løb, er målet for Aston Martin Racing / Young Driver AMR, at gøre det til anden sejr i træk og tage endnu en podieplacering på Spa-Francorchamps.
"Vi burde være meget hurtige på Spa. Banen passer godt til vores bil, og efter et flot resultat på Silverstone, er jeg også ganske optimistisk for Spa", siger Allan Simonsen. "Sejren ved første løb var bare perfekt, da det er en stor motivation for hele holdet. En sejr har selvfølgelig altid en positiv indvirkning på holdet. Og hvis det sker i det allerførste løb, giver det alle en helt enorm, ekstra motivation. "

6 timers løbet på Spa, starter lørdag kl 14:30. Eurosport vil sende de sidste timer af løbet live, med start kl 19:30. Løbet vil også blive streamet live på hjemmesiden www.fiawec.com.