Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

American Le Mans Series

Gode danske præstationer ved Petit Le Mans

ALMS
21/10/12

American Le Mans SeriesÅrets Petit Le Mans er nu kørt og dermed er American Le Mans Series også overstået for i år. Der var to danske chauffører til stede ved dette år endurance løb på Road Atlanta, og det var Jan Magnussen i GT klassen og David Heinemeier Hansson i LMP2

Begge danskere kom igennem løbet med et flot resultat. David Heinemeier Hansson blev nummer 2 LMP2 og nummer 3 overall. Desværre er den placering frataget Conquest Endurance og dermed også David Heinemeier Hansson fordi en af kørene har siddet for længe i bilen i forhold til hvad reglementets artikel 21.2 tillader.

Til gengæld er det gået godt hele vejen for Corvette Racing og nummer 3 Chevrolet Corvette C6 ZR1 med Jan Magnussen. De endte på andenpladsen i klassen efter Extreme Speed Motorsports og deres Ferrari 458 Italia.

Overall var det Rebellion Racing der vandt løbet med deres Lola B12/60 Toyota, men det var Muscle Milk Pickett Racing der vandt LMP1 mesterskabet med deres HPD ARX-03a Honda.

LMP2 klassen blev vundet af Level 5 Motorsports med deres HPD ARX-03b Honda efterfulgt af søsterbilen. Løbet igennem splittede Conquest Endurance de to hold kammerater, men kom desværre i mål til en besked om at være diskvalificeret.

Til trods for den uheldige udgang på dette løb for David Heinemeier Hansson, så ender #2 Conquest Endurance på andenpladsen i mesterskabet efter Level 5 motorsport.

I GT klassen var der meget hård konkurence og meget overraskende kom de to BMW E92 M3 aldrig rigtig frem i feltet hvor man tidligere har set dem. Skuffende sæsonafslutning for teamet.

Det samlede mesterskab i GT klassen ender med at blive vundet af Corvette Racing med kørerne Oliver Gavin og Tommy Milner. Søster Corvetten med Antonio Garcia og Jan Magnussen ender på 3. pladsen i det samlede mesterskab.

Nu er American Le Mans Series 2012 overstået og vi kan kigge frem imod 2013 som vil blive en smule anderledes i og med vi er på vej hen imod et nyt reglement fra 2014, og samtidig vil gode racerløb som Petit Le Mans måske ikke få den samme betydning fremover?