Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Første podie til Nicki Thiim i Porsche Mobil 1 Supercup

Super
Cup

29/07/12

på Hungaro-Ring i Budapest
Ved det andet løb i Porsche Mobil 1 Supercup sluttede den unge danske racerkører med en andenplads på podiet. En succes, som Nicki Thiim har ventet på i lang tid. Potentialet var der også ved weekendens første løb om lørdagen, men der missede Nicki Thiim netop podiet med en 4. plads.

Der skulle køres to løb denne weekend, i Porsche Mobil 1 Supercup - det ene om lørdagen, som erstatning for det annullerede løb i Barcelona, der blev aflyst på grund af problemer med hjulene og et om søndagen, som var det oprindeligt planlagte.

(Foto: Porsche Media)

Derfor blev der brugt samme kvalifikations system, som i Porsche Carrera Cup i Tyskland. Den hurtigste omgangstid i den 45 minutters kvalifikations session tæller som placering ved startlinjen til løbet om søndagen, og den anden-hurtigste omgang i denne session, tælles som position ved startlinjen til løbet om lørdagen.

Ved afslutningen af kvalifikationen fredag eftermiddag havde Nicki Thiim opnået tider der gav en tredje position til løbet lørdag og fjerde position i løbet søndag. Pole position er for begge løb, blevet taget af Rene Rast.

Men René Rast besluttede at foretrække 24 timers løbet i Spa, og startede dermed ikke ved de to løb i Porsche Mobil 1 Supercup. Så alle de øvrige konkurrenter gik en plads frem op mod startlinjen - hvilket betød at Nicki Thiim om lørdagen kunne starte fra anden startposition og til løbet om søndagen kunne starte fra den tredje.

Til løbet om lørdagen fik den unge danske racerkører ikke en god start hvilket betød at Michael Ammermüller - der også kæmper for Rookie championship i Porsche Mobil 1 Supercup - kunne passere ham direkte i starten. hermed er Nicki Thiim blevet kastet tilbage på den tredje position. I de første omgange, set det ud som om, at han kunne køre hurtigere end Ammermüller, men der var ingen måde at passere ham.

I de følgende omgange giver dækkene på hans Porsche 911 GT3 flere og flere problemer, og Nicki Thiim er ikke i stand til at holde Sean Edwards bag sig, og hermed er den unge dansker færdig med det første løb denne weekend efter 14 omgange på Hungaro-ring, på en 4. position:
"I starten fik jeg hjulspin ... Jeg ved ikke om det har haft noget at gøre med den pic up eller den linje, hvor jeg starter. Dernest kunne jeg have kørt hurtigere end Ammermüller, men jeg fandt ikke en måde at passere ham ... Og endnu senere problemerne med dækkene ... Vi frygtede, at vi ville få problemer med dem ... Men jeg håber, at det vil fungere bedre for mig i morgen!", sagde Nicki Thiim efter løbet.

I løbet om søndagen startede Nicki Thiim fra tredje position. Denne gang fik han en perfekt start og passerede Sean Edwards direkte ved starten, og var dermed oppe på anden positionløb. I løbet af de 14 omgange kørte den førende Christian Engelhard væk i front. Desværre kunne Nicki Thiim ikke følge ham, og han skulle samtidigt kæmpe virkeligt hårdt med en hårdt skubbende Sean Edwards bag ham. Den unge dansker kom mere og mere under pres. Især i svingene kom Sean Edwards tættere og tættere på og forsøgte konstant at overhale danskeren, men uden held!

Der var absolut ikke tid til at trække vejret for Nicki Thiim ... Men det lykkedes ham at holde den nuværende førende i Porsche Mobil 1 Supercup bag sig, gennem et løb der bød på en hård kamp, omgang for omgang:
"Sikke en fantastisk følelse, at være på podiet for første gang i Porsche Mobil 1 Supercup ... Det føles som ekstra gang adrenalin .... Løbet var utrolig hårdt. Sean har hele tiden haft mig under stort pres. Lørdag var jeg nødt til at lade ham komme uden om mig, men jeg har lært af det. Det var en stor kamp. Jeg naturligvis meget glad for mit første podium i Super Cup. Denne sæson handler om galskab for mig og er virkelig sjovt", fortalte en glad Nicki Thiim efter løbet søndag.

Nu vil Porsche Mobil 1 Supercup holde en sommer pause. Det næste løb i denne serie vil være 2. September 2012 i Belgien på Circuit du Spa Francorchamps. Det næste løb i Porsche Carrera Cup i Tyskland, vil være fra 17. til 19. august 2012 sammen med DTM på Nuerburgring.