Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Stor weekend for dansk bilsport

Diverse
04/06/12

Dansk bilsport oplevede den forgangne weekend flere fornemme resultater. Det skete på to af verdens mest berømte racerbaner.

På Spa-Francorchamps i Belgien vandt Marco Sørensen lørdagens afdeling af det internationale Formel Renault 3.5 mesterskab efter fornem kørsel. Forinden havde en anden dansker, Kevin Magnussen, længe ført løbet men blev overhalet af Sørensen, og udgik siden efter et sammenstød med en konkurrent.
Søndag var rollerne byttet om, idet Kevin Magnussen vandt efter igen at have startet løbet fra pole position og ført hele vejen i mål. Marco Sørensen besatte syvendepladsen. Løbet søndag blev gennemført under vanskelige betingelser i silende regn.
Formel Renault 3.5 World Series er en af de primære fødeklasser til Formel 1.

På banen i Le Mans blev der søndag afviklet officiel testdag forud for 24-timers løbet, der køres i weekenden 16 – 17. juni. I tre af de fire kategorier blev hurtigste tid sat af en bil med dansk deltagelse. Således var den nye Audi R 18 Quattro LMP1 med Tom Kristensen på holdet hurtigst af alle. Tiden blev sat af Allan McNish.
I klassen LMP2 var hurtigste bil OAK Racings Morgan-Nissan med David Heinemeier Hansson. Tiden blev sat af franskmanden Oliver Pla.
Den rent danske bil i klassen LMGT Am var hurtigst af alle i klassen. Tiden for Aston Martin Racings Vantage V8 blev sat af Allan Simonsen. De øvrige kørere i denne bil er Kristian Poulsen og Kristoffer Nygaard.
Endelig var Jan Magnussen og Corvette Racing blandt de toneangivende i klassen LMGT Pro. Kombinationen sluttede med fjerdehurtigste tid.