Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

World Rally Championship

Ford og Jari Matti Latvala vinder Rally Sverige

WRC
12/02/12

World Rally ChampionshipRally Sverige har mest af alt lignet et nordisk mesterskab i WRC Rally, med 7 nordiske kører i top 10 og med de 4 første placeringer, til 2 Finner og 2 Nordmænd.
Man skal helt tilbage til 2004, hvor Sebastian Loeb vandt, for at finde en ikke skandinav, og de seneste 6 rallyer, er det en Ford kører, der har vundet.

Efter at Sebastian Loeb i Citroen DS3 WRC i starten fulgte ret godt med og også vandt 2 prøver, gik det baglæns. Han tabte desværre det hele allerede fredag, hvor han kørte af, og måtte have hjælp til at komme tilbage på prøven. Sebastian Loeb brugte lørdagen til at kæmpe sig op af resultatlisten, og sluttede rigtig fint af med at vinde Power Stagen og endte på 6 pladsen generelt. Lige efter kom Evgeny Novikov i Ford Fiesta RS WRC. Evgeny Novikov kørte igen et flot rally, og det virker til at han er blevet noget mere moden, og sluttede igen på 5. pladsen, lige som i Monte Carlo.

Sebastien Loeb
(Foto: Citroen Racing)

Den nordiske kamp, blev kæmpet på 2 plan, 1 – 2 pladsen med de 2 Finner og 3 – 4pladsen med de 2 Nordmænd. Petter Solberg som tilbage i 2005 vandt løbet, fik også 2 prøve sejre i år, men havde til sidst i løbet problemer med at holde hans yngre landsmand Mads Østberg bag sig - begge i Ford Fiesta RS WRC, dog i hvert deres team. Mads Østberg havde nok håbet at få plads i Ford World Rally Team efter at Mikko Hirvonen skiftede til Citroen, men Petter Solberg snuppede pladsen, lige foran ham. Derfor var Mads Østberg, heller ikke til start i Rally Monte Carlo, da han igen i år, selv må stå for teamet.

Evgeny Novikov
(Foto: M-Sport)

Mads Østberg nåede med 3 prøve sejre, at kæmpe sig forbi Petter Solberg denne søndag med 35,5 sekunder, og måtte i år, træde en placering ned til 3 pladsen i år.

Petter Solberg
(Foto: Ford World Rally Team)

Mikko Hirvonen – Citroen DS3 WRC, havde god fart i hans Citroen hele rallyet og vandt også 5 prøver, men måtte søndag middag, indse at hans chancer for at vinde rallyet var ovre, selv om Jari Matti Latvala blev ramt af en punktering der kostede ham næsten 30 sekunder på den tredje sidste prøve, men Mikko Hirvonen sluttede på 2 pladsen og dermed udlignede Jari Matti Latvala – Ford Fiesta RS WRC, så nu har de hver 2 sejre i dette rally.
Jari Matti Latvala vandt 8 prøve sejre, og siden fredagens sidste prøve, har han skabte sig en fornuftig føring som han hele tiden kontrollerede, og da løbet var ovre, stod han øverst på skamlen, hvilket også er nødvendig hvis han skal gøre sig forhåbninger om at vinde dette års WRC serien.

Jari Matti Latvala

Blandt Super 2000 bilerne, var det Sebastian Ogier – Skoda Fabia, der var hurtigst og dermed viste han at han var kommet sig over den voldsomme afkørsel, han var ude for i Monte Carlo. Sebastian Ogier er ikke tilmeldt SWRC mesterskabet, så det var Per G. Andersson - Proton Satria Neo S2000, der vandt klassen. Efter han tidligt i Rally Monte Carlo udgik, fik han her gode point. Graig Breen – Ford Fiesta S2000 sluttede på 2 pladsen, og på 3 pladsen i klassen Pontus Tidemand – Skoda Fabia S2000.