Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

American Le Mans Series

Jan Magnussen blev toer i amerikansk mesterskab

ALMS
03/10/11

American Le Mans SeriesJan Magnussen og hans engelske holdkammerat Oliver Gavin sluttede på andenpladsen i mesterskabet i den Amerikanske Le Mans Serie, efter at have kørt deres Corvette til en fjerdeplads ved sidste afdeling, Petit Le Mans, der blev afviklet på Road Atlanta natten til søndag dansk tid.

Parret, der på Road Atlanta havde selskab af Richard Westbrook, kom desværre aldrig til at være med i kampen om sejren i det prestigefyldte løb. En pitstopstrategi, der adskilte sig fra konkurrenternes, skulle have hjulpet Jan Magnussen og holdkammeraterne til en topplacering, men i sidste ende kostede det i stedet en omgang til de tre førende biler og dermed var en fjerdeplads det bedste resultat, der kunne opnås.

Jan Magnussen blev toer i amerikansk mesterskab.
(Foto: Richard Prince)

Men med fjerdepladsen fik parret forsvaret deres andenplads i den hårde GT klasse, hvor særligt konkurrencen fra BMW, Ferrari og Porsche har været benhård og det var således også Ferrari, med blandt andet Jan Magnussens tidligere Formel 1 kollega Giancarlo Fisichella, der vandt ved Petit Le Mans foran Porsche, der med under to omgange tilbage af det 1.000 miles lange løb passerede BMW og tog andenpladsen med 0,182 sekund. efter 9½ times kørsel.

”Andenpladsen i mesterskabet er det bedste, vi kunne opnå i år” sagde Jan Magnussen efter løbet. ”Vi har været ramt af uheld ved de løb, hvor vi var stærke nok til at vinde, men der har også været løb, hvor vi sluttede bedre end vi havde forventet. Konkurrencen fra BMW’erne, Ferrarierne og Porscherne har været benhård. Der er ingen lette løb i den klasse og nøjagtigt som vi havde forventet, har det givet masser af tæt ræs i løbet af året, så at slutte toer i det selskab er ikke dårligt. Men vi kører ikke for at blive toere, så vi kigger allerede frem mod næste år, hvor vi vender tilbage endnu stærkere”.

GT klassen bød i 2011 på seks forskellige vindere i de ni løb i den Amerikanske Le Mans Serie og Jan Magnussen og Oliver Gavin kan se tilbage på en enkelt sejr, på Mosport i Canada. En sejr, der sikrede Jan Magnussens rekord med at være eneste kører i feltet, der har vundet løb i serien alle år siden starten i 1999.

Jan Magnussen har nu kun et enkelt løb tilbage i 2011-sæsonen. Jan er inviteret til at deltage i det australske Gold Coast 600, der afvikles den 21-23. oktober i biler fra det Australske V8 mesterskab. I løbet er internationale kørere fra Formel 1, sportsvogne, WTCC, NASCAR og WTCC inviteret til løbet, hvor de skal dele bil med de normale australske stjernekørere.