Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Mikkel Mac på Spa-Francorchamps

29/06/11

- til 5. og 6. afdeling af Formel 2 mesterskabet
Mikkel Mac ankom til Spa i Belgien torsdag aften, hvorefter det gik løs med den første og anden træning fredag formiddag.
Første træning for Mikkel blev brugt til at finde linerne rundt på banen, samt små justeringer på bilen, Mikkel sluttede på en 12. plads.

Under anden træning var Mikkel som den eneste på banen med brugte dæk i forhold til at teste race setup, som også kunne aflæses på tiden, dette gav dog gode informationer forud for løbet, Mikkel sluttede på en 20. plads.

(Foto: Gary Parravani)

Lørdag morgen vågner Mikkel op og ser fra hotelvinduet at det regner kraftigt. Lørdagens kvalifikation bliver derfor kørt i regnvejr, hvilket besværliggjorte tingene lidt for Mikkel da han kun har kørt i regnvejr 3 gange før i en formel2 racer, det endte dog alligevel med en flot 13. plads.

Weekendens første løb blev afviklet lørdag eftermiddag, stadig med regn over Spa. Mikkel Mac startede fra 13. position, og havde et godt løb, hvor han avancerede 2 pladser, og dermed sluttede han på en solid 11. plads.

Søndag morgen startede 2. kvalifikation, vejret over Spa var klaret op, og banen var tør. Mikkel Mac gav den gas i 2. kvalifikation, hvor alle kørere mellem 4. og 12. position lå indenfor 2/10 sekund, Mikkel sluttede på en imponerende 7. plads.

Weekendens andet og sidste løb blev afviklet søndag eftermiddag, hvor Mikkel Mac startede fra 7. position, allerede i første sving lavede Mikkel sin første overhaling, og holdte denne placering indtil han i 4. sving røg hårdt over curben og bukkede sideplaten, hvilket resulterede i at bilen mistede downforce, på 4. omgang lå Mikkel og kæmpede om 9. pladsen da han for enden af langsiden blev påkørt hårdt bagfra i bremsezonen, hvilket tvang bilen af banen, og tilførte et meget bukket baghjulsophæng på Mikkels racer, Mikkel kæmpede med bilen resten af løbet, og kom i mål på en 14. plads.