Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Rotax

4. plads til Kasper ved Rotax Grand Finals

Rotax
30/11/10

Ved årets Grand Finals lykkedes det Kasper H. Jensen at køre en fornem fjerdre plads hjem.
Rotax Grand finals er årets absolutte højde punkt for Rotax kørene, et kæmpe show i år med 252 kører fra over 50 forskellige lande.
Fulde af forventning tog vi flyveren til syd italien, for at deltage i årets VM for Rotax klasserne. På banen fik vi en fantastisk modtagelse, på langsiden stod der 252 nye kart, 72 af karter var til deltagerne i Kaspers klasse.

(Foto: KHJ-Racing.dk)

Efter et par dage med fintrim og træning, var det torsdag tid til den meget afgørende tidtagning.

I den sidste træning inden tidtagningen havde vi problemer med opsætningen af karten, så vi var meget spændte på at af se resultatet af de justeringer vi havde fortaget. Ville de hjælpe eller?
Tidtagningen gik godt, vi sluttede 11. Et resultat som gav os startplaceringer som nummer 5 og 6 i de tre kvalifikations heat.

De to første kvalifikations heat gik OK med to 6. pladser som resultat, i det sidste kval heat fik Kasper en dårlig start og måtte en tur ud på græsset, så han kom ud af første sving som nummer 25. Han kørte sig ti pladser op. Samlet resultat efter kval heatene blev en 11. plads. Første mål var nået, vi var nu blandt de 34 kører som kom med i VM finalen!

Prefinale:
Med en start placering som nummer 11 (inderbanen) kunne alt ske, så nerverne var så småt begyndt af melde sig da starten gik til prefinalen. Kasper kom godt igennem første sving som nummer 8. Herefter kørte han sig op på en 5. plads . Det viste sig at en af kørene foran Kasper havde fået en tidsstraf for tyvstart, så vores start placering blev vekslet til en 4. plads.

Kasper klar til finalen.

Finale:
Starten gik over alt forventning, Kasper kom ud af første sving som nummer 2. Så der var jubel i dansker lejeren for enden af langsiden. Kasper holdt 2. pladsen de første tre omgange, herefter fik vi lidt problemer med temperaturen på motoren, den havde tabet en del vand, så Kasper mangde trækkraft ud af banes to langsomste sving. Over målstregen var der kun 0,27 sec op til 3. pladsen. Lige efter løber var Kasper utrolig skuffet, som ham sagde ”det kunne være fedt at komme op på skamlen”.

Efter at have sundet sig en smule kom smilet tilbage. Vi havde kørt en fornem 4. plads hjem ved VM. Dette var klart over de forventninger vi havde til løbet. Som en lille side gevindst er dette det bedste danske resultet i de 11 år man har afviklet VM for Rotax klasserne.

Flere mesterskaber i 2010:
Udover den fornemme placering ved VM, kan Kasper gå på ”vinter ferie” med med god samvittighed. I år har Kasper nemlig hjemkørt titlerne som Sjællands, Dansk og Nordisk mester.

I år har vi være meget focusseret og vi har haft nogle rigtige gode samarbejds partner. Dette har tilsammen hjulpet os til de fornemme resultater.