Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

European Touring Car Cup

Salzburgring - race 2

ETC Cup
25/07/10

Efter sejren i det første af weekendens to European Touring Car Cup på Salzburgring i Østrig, skulle Michel Nykjær fra Sunred teamet starte fra 8. pladsen i sin SEAT Leon TDI, samtidig skulle Honda Accord Euro R køreren James Thompson fra Hartmann Racing der sluttede løbet på 2. pladsen starte fra 7. pladsen - lige bag svenske Tomas Engström.
Så der var lagt op til en hård opgave, hvis der skulle endnu et par topplaceringer med hjem, til de to tidligere DTC kørere.

Forud for løbsstarten blev seks af kørerne på de sekundære placeringer idømt straffe der rykkede dem bagud på startgridden, men det var 'desværre' ikke noget der hjalp hverken Michel Nykjær eller James Thompson i startopstillingen.

Da starten gik til race to, var der uro oppe foran i feltet hvor Kruglyk slet ikke kom afsted, hvorefter Nykjær og Thompsom smuttde forbi ham på hver side, samtidig med at de vandt endnu et par placeringer, og efter endnu et par hundrede meter havde Nykjær kørt sig helt op på 1. pladsen med Thompson lige bag sig på 2. pladsen.
De to fik lidt senere følgeskab af Tomas Engström.

Ved halvdistancen havde de tre så stort forspring til både hinanden og resten af feltet, at kun et uheld kunne ændre på resultatet.
Heldigvis opstod der ingen uheld for de tre førende kører, så Michel Nykjær kunne køre over målstregen som dobbelt vinder med en margen på 1,355 sekund ned til James Thompson på 2. pladsen, og yderligere cirka 9 sekunder ned til Tomas Engström på 3. pladsen.

17 5 S20 Irina PROTASOVA BMW 320i DNF 7

Ligesom i første løb, var det Michel Nykjær der satte hurtigste omgangstid, på 6 omgang kørte han tiden 1:28,963, hvilket gav ham en gennemsnitsfart på 171,610 km/t.