Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Nykjær fint fra start

WTCC
08/03/10

Danskeren nr. 10 i VM for standardbiler efter første løb
Kaotiske vejrforhold i de to første løb i WTCC-serien i Curitiba, Brasilien, forvandlede et racerløb til et lotteri for kørerne. Nogle satsede alt og vandt eller tabte i regnvejret, Michel Nykjær valgte at spille sine kort fornuftigt.
Med en 12. plads i første løb og en 8. plads i andet løb har den Pole Position Denmark-sponserede dansker kørt sin Seat Leon TDI ind på en foreløbig tiendeplads i WTCC for sit spanske SUNRED-team.

"Jeg er rigtig glad, det er første gang en dansker får så god en placering i WTCC. Mit nye team er meget tilfredse, men om lidt skal vi analysere på alle detaljerne," sagde Michel Nykjær fra pitten på Autódromo Internacional De Curitiba søndag aften.

Michel Nykjærs Seat Leon TDI gøres klar til start i andet løb. Banen tørrer op efter det tropiske regnvejr i første løb, og under dækvarmerne har ingeniørerne monteret Yokohamas slickdæk på bilen.
(Foto: Stine Østergaard)

"I første løb ramte min værste konkurrent Michelisz mit højre baghjul, så jeg røg af i første sving. Det kostede nogle placeringer. I andet løb var jeg godt kørende og lå i et felt på fire, der kæmpede om femtepladsen. Men til slut var mine dæk færdige, så jeg kunne ikke avancere yderligere," uddybede en tilfreds Michel Nykjær i Brasilien umiddelbart efter at være kørt ind på sin ottendeplads.

Det er den bedste placering hidtil for en dansker i WTCC. For et år siden kørte Kristian Poulsen en tiendeplads hjem i Pau i sin BMW 320 si.

I WTCC Rookie Challenge for kørere, der deltager i deres første fulde sæson i WTCC, ligger Michel Nykjær på en delt førsteplads sammen med ungareren Norbert Michelisz.

Vinderne i løb 2: Fra venstre Sergio Hernandez (nr. 10 og bedste privatkører), Alain Menu (nr. 3), Gabriele Tarquini (nr. 1), Jordi Gene (nr. 2) samt Michel Nykjær (nr. 8 og bedste Rookie-kører).

Føringen i verdensmesterskabet deles efter de to første løb af italieneren Gabriele Tarquini i Seat Leon TDI og franskmanden Ivan Muller i Chevrolet Cruze. Her er Michel Nykjær nr. 10.

Næste løb i WTCC skulle have været i Mexico om en måned, men det forventes aflyst mandagn på grund af landets store interne uroligheder.