Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

World Rally Championship

Hirvonen vinder i Sverige

WRC
14/02/10

World Rally Championship2010 var været et godt år for Hirvonen/Lehtinen - 2 starter og 2 sejre. Efter 21 prøver vandt han med hele 42,3 sekunder til hans største rival Sebastian Loeb der kom ind på 2. pladsen. Loeb lagde ellers flot ud og først på prøve 5 måtte give efter for Hirvonens pres og overlade føringen til ham som holdt helt til mål. Loeb lovede dog efter lørdag at prøve at presse Hirvonen men det lykkedes ikke rigtig for ham.

Latvala og Sordo kæmpede så om 2. pladsen og her lagde Sordo fint ud og vandt SS1 men rykkede efter SS2 ned på 2. pladsen og efter SS 4 så ned på 3. pladsen og først efter SS 15 havde Latvala fået justeret hans bil så den ikke længere understyrede og kunne derefter overtage 3. pladsen fra Sordo som måtte nøjes med 4. pladsen selv om han nok havde håbet på et bedre resultat efter hans sejr tidligere på måneden i Atlantic Rally.

Kimi Raikkonen skulle deltage for første gang i WRC klassen i hans Citroen C4 WRC og det startede ellers fint nok på SS1 hvor han fik 8. bedste tid og ellers lå han med tider i top 15 indtil prøve 6 hvor han røg en tur i sneen og hang fast der i ca. 26 min. inden han kom fri og kunne køre videre. Han røg ned på en 50. plads generelt, men fik sig dog kæmpet op igen til 30. pladsen i hans første WRC Løb i en Citroen C4 WRC.

Kimi Raikkonen i sin WRC debut for Citroen
(Foto: Citroen Press)

Marcus Grønholm stillede til start i en Ford Focus WRC for Stobart. Grønholm startede fint efter han stoppede tilbage i 2007. På SS1 blev han nr. 6 men på SS6 gik det dog galt for ham på efter ca. 2,3 km ude på prøven fik han tekniske problemer og måtte stoppe for at foretage en reperation - det kostede ham 12 min. og røg ned på en 33. pladsen men fik kæmpede sig fint op i rækken og sluttede som nr. 21.