Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Bakkerud tændt før sidste Le Mans Serie løb

Le Mans
Series

10/09/09

- 1000 km løbet på Silverstone
Efter at have lidt af en slem forkølelse ved sidste uges DTM løb på den engelske Brands Hatch bane, så er det nu en frisk og yderst tændt Christian Bakkerud, der glæder sig til at tage hul på det 1000 kilometer lange Le Mans Serie løb på Silverstone, som afslutter LMS sæsonen for i år.

”Jeg glæder mig til Silverstone, ” forklarer Christian. ”Denne gang skal vi kun køre to kørere i bilen; Christijan Albers og jeg. Mondini er kommet til skade op til løbet, så han kan ikke deltage. Jeg håber naturligvis det bedste for Giorgio. Men jeg vil samtidig sige, at det faktum at vi kun er to kørere i bilen tror jeg er en god ide til et 6 timers løb.”

(Foto: motioncompany)

At den unge dansker glæder sig til Silverstone er ingen hemmelighed. Den legendariske 5,141 km lange bane nord-øst for Oxford i England er en udfordring for alle. Men Bakkerud har glade minder fra banen.

”Jeg har stadig banerekorden på Silverstone fra min Formel 3 tid, jeg har også været på podiet der et par gange.”

Motivationen fejler ikke noget, men det er tydeligt at med de seneste reglementsmæssige ændringer som ACO har gennemtvunget, så er Audi R10 TDi raceren ikke så dominerende i LMP1 klassen, som den var engang.

”Men det bliver svært. Banen kræver med sine lange, hurtige sving downforce, og det er ikke noget vi har så meget af i den specifikation vores R10 TDi er i nu, med de gældende regler. Men jeg vil knokle for at det skal lykkes. Nu vil vi altså op på det podie!”

”Ved det sidste løb var den anden Team Kolles bil oppe på 4. pladsen, og vi har selv også været oppe at snuse til podiet. Så nu skal det altså være!”