Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Oschersleben - race 2 - resultat

WTCC
06/09/09

Alle tre danske kørere kom i mål
BMW kørerne havde en stor fordel ved den stående start til det andet World Touring Car Championship løb på Motorsport Arena Oschersleben, og det var da også her kimen blev sået til Augusto Farfus Jr's sejr, som blev kørt hjem efter de 14 omgange med en margen på blot 0,644 sekund ned til mærkekollegaen Andy Priaulx på 2. pladsen.
Fem sekunder bag dem kom Gabriele Tarquini på 3. pladsen som bedst placerede SEAT kører.

4. og 5. pladserne blev også besat af BMW kørere - Jörg Müller og Sergio Hernandez - før man på 6. pladsen fandt den hurtigste af Chevrolet kørerne som i dette tilfælde var Nicola Larini.
Blandt Lada kørerne var det som sædvanligt Jaap van Lagen der klarede sig bedst, han sluttede på 20. pladsen.

Bedst placerede privat cup kører var Tom Coronel i sin SEAT på 8. pladsen.

Blandt de danske kørere var det helt klart Kristian Poulsen i sin BMW der gjorde sig mest bemærket, da han i sikker stil kæmpede sig op og snuse til VM pointene allerede først i løbet - flot kørt - men desværre blev han idømt en straf på en tur gennem pitlane, hvilket rykkede ham ned på 22. pladsen i den samlede stilling.
Michel Nykjær sluttede som den bedst placerede dansker i sin Chevrolet på 18. pladsen, og på 19. pladsen ud af de 27 startende kørere kom SEAT køreren Jason Watt.

27 9 Alessandro ZANARDI BMW 320si DNF 3 -

Blandt de professionelle var det Andy Priaulx der med tiden 1:37,350 satte den hurtigste omgangstid, det skete på 3. omgang.
Omgangen efter kom den hurtigst omgangstid hos privat cup kørerne, den satte Stefano D'Aste med tiden 1:37,807.
Det gav de to BMW kørere en gennemsnitstid på henholdsvis 136,67 og 136,03 km/t.