Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

SuperLeague Formula

Superleague på Zolder

SuperLeague
16/07/09

Den kommende weekend lægger Zolder banen i Belgien asfalt til endnu et par løb i "2009 Superleague Formula by Sonangol" mesterskabet, som blandt andet har deltagelse af danske Kasper Andersen der kører for FCM Racing / FC Midtjylland.

Ved det foregående løb i Superleague Formula mesterskabet, sæsonens første løb, stod kampen mellem kørerne fra Liverpool FC og AC Milan i klassen der kombinerer top motorsport med de største og stærkeste fodboldklubber.
Når deltagerne den kommende weekend kører ud på Zolder banen, kan det dog vise sig at være med en god hjemmebanefordel til RSC Anderlecht fra Brussel med køreren Yelmer Buurman fra Holland bag rattet i deres Superleague Formula racer.
Yelmer Buurman sluttede på 2. pladsen i Superleague Formula mesterskabet i 2008, mens han kørte for PSV Eindhoven.

For Kasper Andersen og FCM Racing / FC Midtjylland var sæsonpremieren på Magny-Cours banen i Frankrig en lidt blandet fornøjelse.
I de første af løbene kørte Kasper sig i mål på en respektabel 8. plads, mens han måtte lide den tort at udgå fra det andet løb.
Kasper scorede dog point nok i første løb, til at han pt. indtager 13. pladsen i mesterskabet, og mon ikke han ser frem til at forbedre denne placering den kommende weekend. Men nu er det jo ikke kun point deltagerne i "2009 Superleague Formula by Sonangol" kører om, klassen har også en kæmpe præmiepulje der køres om. Kørerne på første, anden og tredje pladserne får en kontant bonus på henholdsvis 100.000, 70.000 samt 40.000 €uro.

Kasper Andersem og FCM Racing / FC MIdtjylland skal denne weekend forsvare de danske farver på Zolder banen i Belgien.
(Foto: SuperleagueFormula.com)

Udover løbene i "2009 Superleague Formula by Sonangol" klassen, køres der også løb i hele 11 supportklasser, heriblandt EuroBoss F1, Dutch Super Car og Formula Ford Benelux.