Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

DTM

Det bedste DTM løb for Christian Bakkerud

DTM
30/06/09

DTMHurtige omgangstider, en hurtig bil og en hurtig bane. Dette var ingredienserne ved weekendens DTM løb på Norisring i Nürnberg, hvor Team Kolles køreren Christian Bakkerud havde en god kvalifikation og et endnu bedre løb. Han kunne slutte løbet på en 15. plads efter 80 omgange, med omgangstider under kvalifikationen på under et minut.

Så det var en yderst tilfreds Bakkerud, som endnu engang kunne rose sit team, efter et godt løb. Hans to år gamle Audi A4 DTM R13 kunne matche de omgangstider som de kun 1 år gamle biler kunne sætte, og efter sit tredie DTM løb kunne Christian notere sig, hvor meget han har lært, og hvor meget han har forbedret sig.

(Foto: motioncompany)

At køre racerløb i Nürnberg bymidte, på en snæver bybane med en 460 hks Audi DTM A4 racerbil, kan virkelig sætte gang i adrenalinet. Hele scenariet er fantastisk, med den enorme stentribune og bare fire sving, heraf et hårnålesving.

”Jeg fik en dårlig start, og jeg havde et spin senere som dog ikke betød noget for stillingen, ” fortæller Bakkerud. ”Jeg var ved at gøre klar til at blive overhalet af en førende bil, og fik dækkene ud på den beskidte side af banen. Men jeg er her for at lære, og jeg nyder at køre den DTM Audi på den snævre bane.”

”Min hurtigste omgang var bare tre tiendedele sekund langsommere end den hurtigste omgang i løbet. Og selvom en omgang tager under et minut, så tog det de førende biler 13 omgange at sætte mig tilbage med en omgang. Så jeg synes at den Team Kolles Audi viser sit værd. Den er hurtig!”

”Hvis jeg kørte en 2008 eller 2009 bil, så ville jeg være en smule skuffet over resultatet, men at se en to år gammel bil sætte de omgangstider er imponerende. Derudover var det virkeligt varmt i bilen, lufttemperaturen var 25 grader, og jeg kunne virkeligt mærke fordelene ved min klimatræning i Østrig. Jeg så nogle af fabrikskørerne, de så virkeligt ud til at have det hårdt med varmen. Det var ikke et problem for mig, og det gav mig et boost.”

Pit strategien gav Christian mulighed for at klatre hele vejen op til en tiendeplads i løbet, og han var i stand til at kæmpe med biler som var nyere og hurtigere end hans egen. Da løbet var slut, efter de to pitstops, sluttede han på 15. pladsen

“Så jeg er bade glad og tilfreds. Jeg var hurtigere end 2008 bilerne. Teamet gjorde et fantastisk stykke arbejde, jeg er meget stolt af dem. De gav mig en god pitstrategi, hvilket gav mig mulighed for at køre konstante og hurtige omgangstider, langt oppe i feltet blandt de nyere biler. Det var en perfekt strategi, med gode og korte pitstops. Jeg er så stolt af Team Kolles!”

Det næste løb for den unge dansker er DTM løbet på bredden af Nordsøen, den fantastiske Zandvoort bane den 19. juli. Indtil da er det tid til lidt sommerferie.

“Jeg vil tage til Danmark, og nyde den danske sommer. Jeg ser virkeligt frem til det, tiden efter Le Mans har været lidt hektiske. Men jeg har stadig lyst til at køre racerløb, griner Bakkerud.”