Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Pau - preview

WTCC
15/05/09

Andet gadebaneløb for Kristian Poulsen i år
Denne weekend - den 16. og 17. maj - lægger gaderne i Pau asfalt til 7. og 8. afdeling af World Touring Car Championship mesterskabet, hvor klassen er en del af 'Grand Prix de Pau' der er blevet afviklet siden 1930.
Det er tredje gang at World Touring Car Championship deltager i arrangementet, som nok er mest kendt (berygtet) for dets ofte meget spektakulære formel løb.

Ligesom ved det foregående løb, gadeløbet i Marrakech, får WTCC deltagerne en forlænget kvalifikation, fordelt på de sædvanlige to afdelinger:
1. kvalifikationsrunde: 30 minutter
2. kvalifikationsrunde: 15 minutter
Der bliver en 5 minutters pause mellem runderne.

Danmark er repræsenteret i WTCC feltet ved Kristian Poulsen der kører for Engstler teamet, han indtager efter de første 6 runder 9. pladsen i privat cup mesterskabet - Yokohama Independents' Trophy.

Der er en del 'rokader' i feltet til løbet i Pau, ligesom et par kørere ikke har nået at få deres biler klar efter skaderne i Marrakech:

• De to bulgarer George Tanev og Vito Postiglione der kører for det italienske team Proteam Motorsport, må se til fra sidelinien denne gang, deres BMW 320si racere er endnu ikke klar.
    Proteam Motorsport stiller derfor kun med en kører denne gang, det er spanieren Félix Porteiro.
    Teamet forventer at have alle biler klar til løbet på Valancia banen i Spanien.
  • Sunred Engineering stiller denne weekend med to ekstra SEAT Leon racere, de skal køres af:
    Eric Cayrolle der er tre-dobbelt fransk Touring Car mester.
    Tom Boardman der her gør comeback i WTCC sammenhæng.
    Derudover stiller Sunred Engineering teamet med deres faste kører Tom Coronel.
  • Hos Wiechers Sport har de skrevet en kontrakt med franskmanden Laurent Cazenave, der kun gælder for løbet i Pau, han skal køre i en BMW 320si ligesom teamets faste kører Stefano D'Aste.
    Laurent Cazenave deltog også i Pau løbet sidste år for Wiechers Sport, hvor han vandt Independents' Trophy klassen.