Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Team Essex vinder 1000 km. Spa Francorchamps

Le Mans
Series

11/05/09

Efter en fantastisk afslutning på årets store 1000 km løb vandt Team Essex løbet i deres Porsche Spyder. Holdet bestående af danskerne Casper Elgaard og Kristian Poulsen samt franske Emmanuel Collard vandt efter seks timers kørsel og 139 omgange løbet med 0,6 sekunders forspring til Team Speedy Racings Lola-Judd, mens Racing Boxs Lola-Judd sluttede yderligere to omgange efter.

Casper Elgaard, som i lørdagens tidtagning satte hurtigste tid og dermed sikrede Team Essex pole position, var også feltets hurtigste mand under løbet, med en omgangs tid på 2.09,1.

Teamejer Peter Halvorsen sagde efter løbet: ”Jeg er stolt af min danske førstekører. Han fik chancen til at tage teten i denne weekend, og han bestod min tillid med et fantastisk løb. Også franske Emmanuel Collard gjorde en stor indsats i den første del af løbet, hvorefter han overlod bilen på en førsteplads til Casper.”

(Foto: Team Essex)

Kristian Poulsen, som er den kører i teamet, der op til løbet havde fået mindst træning i bilen, havde dette løb til at overbevise teamejer Peter Halvorsen om, at han kan klare presset og få den hurtige racerbil sikkert rundt, når det går løs på Le Mans.

Peter Halvorsen udtaler: ”Kristian mangler stadig lidt speed i forhold til Casper og Emmanuel, men jeg er sikker på, at når vi når frem til Le Mans, er Kristian på plads, og med denne trio af kørere tror jeg og teamet på den sejr, vi har søgt de sidste par år.”

Det er anden gang, Team Essex vinder 1000 km Spa. Sidste gang var i 2006, hvor teamet vandt løbet generelt i deres Zytex racer med Casper Elgaard, John Nielsen og japanske Hayanori Shimoda bag rattet.