Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

World Touring Car Championship

Estoril - preview

WTCC
09/07/08

Den kommende weekend afholdes 11. og 12. afdeling i FIA World Touring Car Championship på Estoril banen i Portugal, der med sine stejle stigninger, bratte fald samt både store bløde og små skarpe sving nok skal sætte deltagerne på lidt af en udfordring.

Det bliver første gang at World Touring Car Championship skal køre mesterskabs afdelinger på den 4100 meter lange portugisiske bane, men det er ikke første gang at banen afholder internationalt touringcar løb.
European Touring Car Championship serien kørt to løb på banen i 2002 og 2003, hvor de to vindende kørere var Fabrizio Giovanardi (Alfa Romeo) og Jörg Müller (BMW).
Ligeledes var banen vært for European Touring Car Cup løbet i 2006, hvor Ryan Sharp (GR Asia SEAT Leon) vandt Super 2000 klassen, mens Alexander Lvov (Golden Motors Honda Civic) vandt Super Productionklassen.

Når WTCC kørerne ankommer til Estoril banen, eller Autódromo Fernanda Pires da Silva som den også hedder, er det med Gabriele Tarquini på første pladsen med 58 point.
På de to efterfølgende pladser ligger Yvan Muller og Rickard Rydell med henholdsvis 43 og 37 point.

WTCC feltet får denne weekend en 'gæstekører', det er den 24 årige englænder Tom Boardman der til daglig deltager i SEAT Eurocup serien.
Tom Boardman var den kører der scorede flest point i forbindelse med gadeløbet i Pau, dermed vandt han pladsen i den ene af SUNRED Engineering Development biler til WTCC løbet på Estoril.
SUNRED Engineering Development stiller en SEAT León TFSI til rådighed for Tom Boardman, den samme racer som blev kørt af hans konkurrent Oscar Nogués fra Spanien, der vandt sin deltagelse ved at score flest point ved SEAT Eurocup løbet i Valencia.