Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Dear Schilling prøvede kræfter med KF1

KF1
27/05/08

- til Tysk mesterskab
Få at få mere international erfaring havde Team LEKS Thai Food sendt 16 årige Dear Schilling til syd Tyskland for at deltage i 2. afdeling af det åbne Tyske mesterskab.

Pladserne i KF2, i Tyskland kaldt DCKM, er for længst fyldt ud, så Dear Schilling måtte anmelde sig i den hurtige KF1, hvor han blandt andet skulle møde så hurtig en kører som Jack Tee Braak, som ligger 7'er i KF1 EM efter 1. afdeling.
Men den værste konkurrent blev i første omgang Dear selv, for løbet skulle køres på de bløde VEGA dæk, hvilket krævede både anderledes kørestil, men også et helt andet opsæt på karten.

Det blev ikke til den bedste tidtagning, næsten 1 sekund efter suveræne Braak. Så stod den på overarbejde lørdag aften og efter et par gode råd, blev alt stort set ændret og det var en noget mere tændt Dear der stod klar på griden til sprint finalen søndag.

(Foto: Team LEKS Thai Food)

I sprint finalen viser Dear virkelig sine evner, han kører de hurtigste tider han overhovedet har kørt hele weekenden, og avancere til en 10. plads lige foran mesterskabs førende Marcel Lipp.

KF1 klassen er ikke kendt for at forære noget som helst væk, så Dear skulle virkelig ud på en prøve med en startplads som 10'er i den 21 omgange lange finale.
Lipp var kommet sig over chokket, og kørte sig op på en 3. plads, den suveræne hollænder Braak vandt igen, mens Dear Schilling holdte godt fast i sin 10. plads og kørte faktisk, i hans første KF1 løb, kun 2/10 dele langsommere end nogle af Europas bedste KF1 kørere.

Efter at have smagt lidt på tysk mesterskab, er Dear opsat på at køre flere afdelinger i det tyske, og næste hul i Dears i forvejen meget trængte kalender, bliver til 4. afdeling sidste i juli, efter at den nordlige kvalifikation forhåbentlig har åbnet døren for deltagelse i EM finalen.