Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Dans i sandet

Formel 1
06/04/08

Massa-sejr i Ferrari 1-2, McLaren skuffer
Det blev Felipe Massa der vandt løbet i Bahrain, og dermed fik skudt sin VM kamp i gang, efter at være udgået i de to første løb i år. Sejren kom i hus uden at han for alvor var presset, efter at han i starten hjulede afsted og efterlod Kubica bag sig.

Der har været meget fokus på Felipe Massa i de sidste fjorten dage. To gange udgået var i nogles øjne grund nok til at hans karriere hos Ferrari hang i en tynd tråd - ganske upåagtet at han allerede har en kontrakt for næste sæson. Dette er naturligvis ikke en garanti. Der er utallige tilfælde i Formel 1 hvor kontrakter ikke er blevet til andet end et stykke papir med en underskrift. Men dog plejer en kontrakt at sikre at det meste af sæsonen kommer i betragning inden en beslutning om fyring kommer på tale. Og derfor har diskussionen om Massas fremtid dog også stort set været rendyrket spekulation.

De første par omgange af løbet var egentlig ganske spændende, med flere forsøg udi ballettens verden fra flere af deltagerne, men som løbet skred frem kom der længere mellem disse øjeblikke, hvor man bare ikke kan fjerne øjnene fra skærmen. Eller sagt med andre ord - spændende var det langtfra.

Kimi Raikkonen tog 3. pladsen i starten og kort efter fandt han en vej forbi Kubica og den nyvundne 2. plads var så der finnen var at finde i resten af løbet. Nogen trussel for Massa var han aldrig, om det var fordi netto-gevinsten ved et sats var for lille, eller fordi Massa bare var hurtigere i dag, kan man aldrig helt vide.

Robert Kubica holdt kursen, efter han havde mistet de par placeringer i de første omgange. Fra da af lå han på en ganske stabil 3. plads og holdkammeraten Nick Heidfeld kunne ikke true ham, fra sin 4. plads.

Løbets store skuffelse var McLaren, der ellers havde klaret det fornuftigt i tidskørslerne. Men Lewis Hamilton formåede ikke at omsætte sin 3. plads på gridden til mere end en placering lige uden for pointene da starten gik. Og da han ydermere legede affyringsrampe med Piquets Renault, og mistede næsevingen undervejs, røg han længere ned. En faktor i dagens løb blev han aldrig og endte på en beskeden 13. plads.

Så det var op til Kovalainen at forsvare McLarens farver og det gjorde han med en beskeden 5. plads. Det er 3. gang i år at Kovalainen får point, men indtil nu har han ikke virket alt for imponerende i sin kørsel. Solid, men stadig et stykke fra at være en rigtig topkører.

Jarno Trulli fortsatte de gode takter fra sidste gang og hentede i dag tre point for en 6. plads, mens Mark Webber tog 7. pladsen og Nico Rosberg 8. pladsen. Tidligere tiders uovervindelige Alonso endte på en beskeden 10. plads, bag Timo Glock!

I VM kampen er det hele noget tættere end på asfalten. Her fører Raikkonen med 19 point foran stabile Heidfeld med 16. Yderligere fire kørere har ti point eller derover, så alt kan endnu ske i VM i Formel 1.

Om 21 dage kommer Formel 1 til Europa og her plejer at ske et lille skifte. Der kan være helte fra forårssæsonen, der ikke længere kan være med helt fremme og de store teams har fundet den stabilitet de måske har manglet.

Indtil da må vi nøjes med at gætte på hvem der i sidste ende trækker det længste strå, men tilgengæld bliver der næppe helt så meget snak om Massas fremtid ved Ferrari. Men så skal der nok komme andre historier, angående snarlige kørerskift. Og Massa er næppe helt fredet - der er en stor flok spanske journalister der sikkert vil forsøge at sætte Alonso i forbindelse med Ferrari et utal af gange.