Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Moto GP

Stoner sejrer i USA

Moto GP
24/07/07

Den 21 årige australier Casey Stoner vandt søndagens 11. afdeling af MotoGP verdensmesterskabet i suveræn stil. Næsten 10 sekunder adskilte Stoner fra løbets nr. 2, landsmanden Chris Vermeulen, som var yderligere 15 sekunder fra italineren Marco Melandri.

Det kunne lyde som et kedeligt løb, men det amerikanske publikum på de fyldte tilskuertribuner på den snævre Laguna Seca racerbane i Californien fik fuld valuta for pengene. Næsten da, for de havde naturligvis gerne set en amerikaner først over målstregen som i de to forgående år, hvor den regerende verdensmester Nicky Hayden vandt sit hjemlands Grand Prix.

Men sådan gik det ikke. Allerede på første omgang kolliderede Hayden med en anden amerikaner, John Hopkins, og de var begge effektivt sat ud af spillet. Også den 7-dobbelte verdensmester, Valentino Rossi på Fiat Yamaha, havde problemer. Han mistede tid i starten men gjorde en effektiv indsats på at genvinde det forsømte – til trods for problemer med at opnå det nødvendige vejgreb.

Valentino Rossi kørte sin Fiat Yamaha ind på 4.pladsen i USA og bevarer 2.pladsen i VM-kampen.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Rossi sluttede på 4.pladsen og bevarer 2.pladsen i VM forud for den pause, der nu følger det amerikanske Grand Prix.

Der er nemlig næste fire uger til 12. afdeling finder sted. Det foregår d. 19. August på Grand Prix banen ved Brno i Tjekkiet. Sædvanen tro trak Eurosports tranmission fra det amerikanske Grand Prix mange TV-seere og det forventes også at blve tilfældet ved transmissionen fra Tjekkiet.

Casey Stoner vandt sin sjette sejr i 2007, da han kørte først over målstregen i USA’s Grand Prix på Laguna Seca racerbanen.

Resultat, MotoGP VM, 11. afd., Laguna Seca, USA.