Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Touringcar
Challenge

26/06/07

For SEAT Racing Team og Michel Nykjær var der gode forventninger til 4. afdeling af årets Danish Touringcar Championship, Padborg Open der blev afviklet søndag d. 24. juni på Padborg Park.

SEAT-teamet har i år virkelig fundet farten i SEAT Leon’en, og Michel Nykjær har i de 3 første afdelinger med flot kørsel og 4 heatsejre bragt sig i spidsen af årets mesterskab.

Suveræn i Super Pole
- og mon ikke forventningerne blev indfriet!
Allerede i lørdagens tidtagning sikrede Michel Nykjær sig 3.hurtigste tid hvilket gav adgang til Super Pole hvor de 12 hurtigste kørere kæmper om startplaceringerne i søndagens 1. kvalifikationsheat.
I Super Pole satte SEAT-køreren en tyk streg under sin øjeblikkelige topform ved at køre hurtigste tid, næsten 3/10 sek. hurtigere end svenske Pontus Mörth på andenpladsen.

(Foto: Jeppe Rimmen)

Regndans
Søndag satte vejrguderne virkelig grå hår i hovederne på mekanikerne hos de forskellige teams. Kraftige byger trak med korte mellemrum ind over den sønderjyske racerbane, og gjorde det dermed til en vanskelig udfordring at indstille bilerne til den øjeblikkelige vejrsituation.

Den korte warm-up søndag middag blev afviklet i silende regn, men med hurtigste tid under disse forhold viste Michel Nykjær og SEAT-teamet at de havde styr på denne situation også.

Og det fik de brug for i eftermiddagens 1. kvalifikationsheat hvor regnen silede ned.
Fra første startposition skød Michel Nykjær frem og tog føringen, en position han bevarede meget sikkert løbet igennem, et løb der bød på adskillige snurreture iblandt de deltagende biler.

”Vi har et godt setup til både regnvejr og tørvejr, og da jeg hurtigt fik et forspring kunne jeg koncentrere mig om at køre mit eget løb” udtalte Michel Nykjær efter løbet.

Forvirring
I eftermiddagens 2. kvalifikationsheat var vejret yderst omskifteligt, og der opstod stor forvirring i afviklingen da en kraftig byge lige inden løbsstarten fik størsteparten af deltagerne til at søge i pit for at skifte til regnvejrsdæk. Efter en del tumult samt en omstart blev løbet endelig sat i gang, nu i tørvejr, og den hurtigt tørrende bane skulle vise sig at være en stor fordel for de kørere der havde satset på tørvejrsslicks.
Michel Nykjær der efter sin sejr i det første løb skulle starte som nr. 8 var iblandt de kørere der startede på regnvejrsdæk. Fra sin 8.plads skød han hurtigt frem til 4. pladsen, en placering han dog måtte kæmpe hårdt for at bevare efterhånden som banen tørrede op og bilerne med tørvejrsslicks blev hurtigere og hurtigere. Efter en række flotte dueller kunne han dog krydse målstregen på 4. pladsen, en placering der sammen med 1. pladsen fra 1. heat sikrede pole position i eftermiddagens finaleløb.

Sikker vinder
Endnu en gang måtte mekanikerne foretage ændringer og justeringer til den nu tørre bane.

Og endnu en gang kvitterede Michel Nykjær på flotteste vis for indsatsen ved at tage starten og komme først igennem første sving foran Kurt Thiim i BMW.

Hurtigt opbyggede SEAT-køreren et pænt forspring, og på trods af at Jan Magnussen passerede Kurt Thiim på 2.pladsen og indledte en intens jagt, kom han aldrig tæt nok på til at true Michel Nykjær der krydsede målstregen som sikker vinder af finaleløbet.

”Det var helt fantastisk” udtalte en glad Michel Nykjær efter løbet. ”Vi håbede på et godt resultat hernede, idet banen passer os rigtigt godt, og det må vi jo sige at vi fik. Mekanikerne har atter gjort et fantastisk stykke arbejde, bilen kører rigtigt godt, jo det er et godt resultat at gå til sommerpausen med.”

Og det må man give ham ret i!
Efter at halvdelen af sæsonens løb nu er afviklet kan Michel Nykjær og SEAT Racing Team gå til sommerpausen med en komfortabel føring i mesterskabsstillingen. Med 175 points har SEAT-køreren 34 points ned til Jan Magnussen og Michael Outzen der ligger på en delt 2.plads med 141 points. På de efterfølgende pladser kommer John Nielsen og Casper Elgaard.

Spanierne imponerede
Med på Padborg Park var Alain Rouy der står for SEAT Sports udenlandske raceraktiviteter. Han var meget imponeret over niveauet i Danish Touringcar Championship, og ikke mindst over Michel Nykjær og SEAT Racing Team.
”Det er fantastisk flot at Michel og teamet på så overbevisende vis har taget føringen i mesterskabet. Der er mange deltagere i klassen der har et meget højt niveau, og der bliver kæmpet hårdt om placeringerne, en utroligt spændende klasse.”

Der venter nu deltagerne i Danish Touringcar Championship en fortjent sommerpause inden næste løb, der foregår d. 19. august på Padborg Park.