Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

Danish
Touringcar
Challenge

18/09/06

Padborg Super Prix der afvikles i den kommende weekend køres, i lighed med Grand Prix Danmark som en dobbeltafdeling, altså med 2 tællende løb både lørdag og søndag. Efter det gode resultat på Jyllands-ringen for 2 uger siden, har vi i SEAT Racing Team gode forventninger til den kommende weekends race.

Efter et par sløje løb på Sturup raceway og Ring Djursland, hvor vi ikke fandt det optimale setup, lykkedes det på Jyllands-Ringen til Grand Prix Danmark at finde farten i Leon’en.

Testen på Jyllands-Ringen op til Grand Prix Danmark gav mulighed for at teste forskellige setups, og vi føler nu at vi er på rette vej. De 2 løbsdage gav yderligere erfaringer med SEAT Leon’en, både med og uden succesballast.

At Michel og Leon’en har farten så vi allerede i fredagens træning i styrtregn, hvor Michel kørte 2.hurtigste tid, samt i lørdagens formiddagstræning hvor han satte hurtigste tid af alle.

I lørdagens Shoot Out, der tæller som kvalifikation til præfinalen sluttede Michel med 2.hurtigste tid, 1.11,4, og skulle dermed starte i forreste række i eftermiddagens første løb.

At Michel og SEAT Leon’en var de eneste der kunne bryde BMW-dominansen fik Michel tydeligt at mærke i præfinalens start, hvor han var omgivet af 5 BMW’er der pga. deres baghjulstræk pr. definition er hurtigt startende. Da starten gik blev Michel presset ud i første sving, og mistede dyrebare placeringer. I kampen om de forreste placeringer mistede Michel en smule fodfæste for enden af den korte langside pga. kolde bagdæk, og havnede på 9.pladsen. Fra denne placering indledte han en lang kamp om placeringerne op igennem feltet, og sluttede efter en række flotte overhalinger som nr. 4 i præfinalen, og skulle dermed starte som nr. 2 i finalen.
Som eneste forhjulstrækker iblandt de 7 forreste på startgridden var betingelserne ikke optimale for Michel der skulle starte i ydersporet, men han fik en god start og mistede kun 2-3 placeringer igennem første sving. Med et glimrende overblik kørte Michel Nykjær sig op, med bl.a. en flot overhaling af Casper Elgaard i svinget for enden af langsiden, og sluttede på 2. pladsen efter Jan Magnussen.

Leon’en var faktisk rigtig flot med pokalen på taget, det har vi planer om at gentage.

Det skulle dog ikke blive søndag, hvor Michel i præfinalen efter en start fra 4. startposition bliver ramt hårdt i siden af en konkurrent, og bliver sendt sidelæns ud over glatførebanen. Det kunne betyde en tidlig exit, men som vi har set før i den slags situationer reagerer Michel iskoldt og kommer tilbage på banen, desværre nede på en 9.plads. At Michel kørte halvdelen af 1. omgang med åbentstående førerdør efter den hårde medfart var tydeligvis ikke udtryk for at han lod døren stå åben for konkurrenterne, stædigt kæmpede han sig op igennem feltet og sluttede på 6.pladsen efter en række flotte dueller.

I søndagens finaleheatet holder Michel sin startplacering som nr. 6 og kommer hurtigt op på 5.pladsen efter en flot overhaling af Martin Jensen, men må konstatere at de 40 kg. succesballast og den hårde kamp om placeringerne er hård kost for dækkene, og slutter på samme 5.plads.

Alt i alt en god weekend for SEAT Racing Team, en weekend der gav gode points på kontoen, men også en weekend hvor tingene fungerede for os, vi fik arbejdet med opsætning mv., og føler os godt rustede til de kommende løb.

På Padborg Park har vi et godt setup, banen er ikke så hård ved dækkene hvilket absolut ikke er en ulempe for forhjulstrækkerne.
Michel har fødselsdag i dag søndag, men når han får løbet fødselsdagslagkagen af sig er han og SEAT Leon’en klar til at forsøge at gentage det flotte resultat fra forårets løb på den sønderjyske bane hvor ekvipagen dominerede løbet totalt.

Michel og SEAT Racing Team ligger på 6.pladsen i den samlede stilling med 118 points med 18 points op til Martin Jensen på 5.pladsen og 22 points ned til Philip Andersen på 7.pladsen. Men med 106 points at køre om i den kommende weekend på Padborg Park er der lagt op til spænding i gruppen lige under top-3 trioen.