Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk

American Le Mans Series

Porsche debut på Laguna Seca

ALMS
11/10/05

American Le Mans SeriesÅrets sidste ALMS løb køres i den kommende weekend på legendariske Laguna Seca. Løbet er et mellemdistance løb på 4 timer, og det er i øvrigt i dette løb hvor Penske Motorsports debutere med den helt nye Porsche RS Spyder LMP2 bil.

Feltet til dette løb består af 28 biler fordelt på 4 klasser:
6 LMP1'er, 5 LMP2'er, 7 GT1'er og 10 GT2 biler.

Den nye Porsche RS Spyder LMP2 bil er det mest spændende indslag i dette løb. Bilen skal køres af Sascha Maassen, Lucas Luhr samtg Emmanuel Collard. Det bliver denne nye Porsches første officielle optræden.
Her ud over er der to Courage C-65, en Lola B2K/40 og en Lola B05/40 og efter min bedste opfattelse er det Intersport Racing's Lola B05/40 kørt af Clint Field, Liz Halliday og Jon Field der er favoritter til at vinde klassen.
Det ville nok være en overraskelse af de større, hvis den ny Porsche RS Spyder skulle gå hen og tage sejren, men vi har jo ved sæson starten se en debutant sejr i GT1 klassen.

LMP1 klassen har igen ADT Champion Racing som favorit til overall sejren. Selvom JJ Lehto og Marco Werner allerede er mestre i klassen, er der ikke noget der tyder på at de har tænkt sig at holde igen med speeden, og derfor vil jeg udråbe dem som favoritter.
Jeg vil dog ikke underkende Zytek Engineering og deres Zytek 04S kørt af Hayanari Shimoda og Tom Chilton. Det team tog pole position ved Petit Le Mans og udgik så på en af de første omgange under løbet efter en kollision med Biela/Pirro Audien, og kan Zyteken denne gang holde sig ude af alle problemer kan de komme til at spille en helt afgørende rolle i dette løb.

Dyson Racing Team med deres to Lola EX257 AER er helt sikkert også dark horse i dette løb, og det er så samtidig sidste gang Dyson køre med disse biler i ALMS serien, for de har bestilt helt nye Lola chassiser til den kommende sæson.

Sidste LMP1 team er Autocon Motorsports og deres Riley & Scott MRK III C. Denne bil giver jeg dog ikke mange chancer i dette skrappe felt hvor man skal køre rigtigt stærk for at hænge på hurtigste

GT1 klassen stiller med et fornuftigt felt på 7 biler, hvoraf 2 er Corvette C6-R og to er Aston Martin DBR9, og hvis alt går efter planen er det også her vindere skal findes.
Selvom Maserati MC12 igen er med i feltet, har den på ingen måde imponeret ved sin styrke, så jeg tillæger ikke denne amputerede racerbil mange chancer.

De sidste to biler i klassen er ACEMCO Motorsports og deres Saleen S7R, samt Carsport America med en Dodge Viper. ACEMCO Saleen'en vil være den af de to som måske vil kunne lave lidt ravage i klassen hvorimod Viperens dage i klassen er talte.

Den sidste klasse er GT2 der, som sædvanligt havde jeg næsten sagt, domineres af Porsche 911 GT3 RSR. Det eneste team som ikke bruger Porsche er Panoz Motor Sports og de kommer med deres Panoz Esperante GTLM.

Jeg vil dog udråbe Alex Job Racing som favorit i klassen, men håber fortsat på at Panoz Esperante GTLM kan blande sig i toppen, og derved presse Porsche bilerne, men det bliver svært for Porsche 911'erne er jo kendt for stabilitet

Lørdag klokken 15:15 lokal tid flages løbet i gang, og det betyder at både frie træninger og kvalifikation køres allerede på fredag.